ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Γαλλία: Άνοδος της Αριστεράς, αλλά η ΕΡΤ το βιολί της!

 

Η δημόσια τηλεόραση χαρακτήρισε ακροαριστερό τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν, καθώς σε σχετικό γράφημα, δίπλα στην «Ανυπότακτη Γαλλία» υπήρχε σε παρένθεση η λέξη «Ακροαριστερά», όπως επιθυμεί η προπαγάνδα της ΝΔ!

Νικητή των γαλλικών προεδρικών εκλογών του πρώτου γύρου ανέδειξε τον πρόεδρο Εμ. Μακρόν το εκλογικό σώμα με 27,6% και  δεύτερη την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν, κόρη του γνωστού ακροδεξιού αστέρα με 23,41%. Τρίτο κόμμα ήρθε αυτό του Μέλανσον της Αριστεράς, που είχε άνοδο στο 21,95% από 17% και θα είναι και ο ρυθμιστής του Β' γύρου. Τα υπόλοιπα κόμματα κινήθηκαν γύρω από το 5%. Αυτά ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Μακρόν 51% έως 54% για τον Β΄ γύρο. Και για την Λεπέν από 46% έως 49%.

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν αμέσως μετά τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης, δήλωσε τρεις φορές ότι «ούτε μια ψήφος» δεν πρέπει να πάει στην άκρα δεξιά, αποφεύγοντας ωστόσο να καλέσει σε ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε χθες ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

"Δεν θα δώσω οδηγίες ψήφου σε κανέναν... Οι Γάλλοι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Αυτό που μπορώ να σας πω απόψε είναι ότι δεν θα ψηφίσω τον Εμμ. Μακρόν, δήλωσε ο Σιοτί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Η υποψήφια των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, του κόμματός του, η Βαλερί Πεκρές, δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», δήλωσε.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

«Γι' αυτήν την εκλογή θα πρέπει να πολεμήσουμε, γιατί τίποτε δεν έχει παιχτεί», παραδέχθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter την ίδια ώρα που στο ίδιο ραδιοφωνικό δίκτυο, ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού της Λεπέν, δήλωνε πεπεισμένος ότι η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς θα καρπωθεί μεγάλο αριθμό των ψήφων «του 70% των Γάλλων που καταψήφισαν τον απερχόμενο πρόεδρο» και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύει» στο «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» που έχει συγκροτηθεί κατά της ακροδεξιάς. Ο δύο αναδειχθέντες θα πρέπει  να κινητοποιήσουν τους Γάλλους ψηφοφόρους, καθώς υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι η αποχή της τάξης του 25,14% του πρώτου γύρου μπορεί να εκτιναχθεί στις 24 Απριλίου.

Στο μεταξύ, δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έφθαναν στα αυτιά τους οι θεατές που επέλεξαν να εμπιστευτούν την ΕΡΤ για την ενήμερωσή τους αναφορικά με τις γαλλικές εκλογές καθώς η δημόσια τηλεόραση, ξέθαψε τη ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων, που προπαγανδίζει η ΝΔ.

Και αυτό γιατί η ΕΡΤ χαρακτήρισε ακροαριστερό τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Συγκεκριμένα, σε σχετικό γράφημα, δίπλα στην Ανυπότακτη Γαλλία υπήρχε σε παρένθεση η λέξη «Ακροαριστερά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιο λάθος της ΕΡΤ αλλά για κεντρική γραμμή του Κωνσταντίνου Ζούλα, του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα ertnews.gr υπήρχε επίσης δημοσίευμα που χαρακτήριζε ακροαριστερό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: