ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Με δύο κουλούρια την ημέρα θα κολακεύσουν τους εργαζόμενους!

 

Και ο Χατζηδάκης, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θέσπιζε τη... βουταρία στις 380.000 εκκρεμούσες συντάξεις!

 Δύο κουλούρια είναι η αύξηση μισθού που προκρίνεται από τον Μητσοτάκη, ενώ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δέρνονται καθημερινά από τον πληθωρισμό που έφθασε αισίως στο 9% τον Μάρτιο με ανοδικές τάσεις για τους επόμενους μήνες, και έχουν χάσει πολλά περισσότερα καθημερινά καθώς οι αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ρεύματος δεν έχουν τελειωμό! 

Σύμφωνα λοιπόν με τις προθέσεις Μητσοτακη, αύξηση στον κατώτατο μισθό από την 1η Μαΐου εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ αναφέρθηκε και στη «βεντάλια» νέων μέτρων στεγαστικής πολιτικής, κυρίως προς τους νέους και τα ζευγάρια που ξεκινούν τη ζωή τους, προκειμένου να διευκολυνθούν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τον καθορισμό του, καθώς το ΚΕΠΕ πρέπει να παραδώσει το υπόμνημά του στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, έως τις 15 Απριλίου. Ο υπουργός θα εισηγηθεί τον νέο κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο (πιθανότατα της 22ας Απριλίου), προκειμένου η εφαρμογή του να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2022.

Οι περισσότεροι εργοδοτικοί φορείς προτείνουν ονομαστική αύξηση 4% του κατώτατου μισθού (πέραν της αύξησης του 2%, που ισχύει από την 1/1/2022), ενώ θεωρούν αναγκαία τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα, προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των χαμηλόμισθων. Η ΓΣΕΕ προτείνει την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η αύξηση να κυμανθεί μεταξύ 6% και 8% (πέραν του 2%) εφόσον το δεχθούν οι σύλογοι των εργοδοτών!

Στο μεταξύ σε κύριο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ σφυροκοπείται η κυβέρνηση για την εγκατάλειψη των συνταξιούχων.

Σε αυτό αναφέρονται τα παρακάτω:

Την ίδια μέρα που ο Κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε το gov.gr ως εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησής του, ο Χατζηδάκης, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θέσπιζε τη βουταρία στις 380.000 εκκρεμούσες συντάξεις. Όποιος περιμένει σύνταξη, θα μπορεί να μπαίνει σε μια πλατφόρμα, να συμπληρώνει κατά προσέγγιση τα χρόνια της υπηρεσίας του και να λαμβάνει σύνταξη, η οποία θα ελέγχεται εκ των υστέρων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 400.000 εκκρεμούσες συντάξεις και παρέδωσε στη σημερινή 100.000. Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να τις τετραπλασιάσει. Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις του Κ. Χατζηδάκη, όπως η προσωρινή σύνταξη, η έκδοση συντάξεων από δικηγορικά γραφεία και η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys στον ΕΦΚΑ, δεν απέδωσε τίποτα πέρα από άφθονη γελοιοποίηση.

Με το τελευταίο μέτρο ο υπουργός ξεπετάει 380.000 αγανακτισμένους συνταξιούχους και γλιτώνει και από την γκρίνια της Κομισιόν. Τα ποσά που θα αποδοθούν με τις συντάξεις - βουταρία θα ελεγχθούν μέσα στη διετία και ό,τι έχει δοθεί παραπάνω θα ζητηθεί πίσω. Αν τότε ο Κ. Χατζηδάκης είναι υπουργός, κάτι θα σκεφτεί. Αν δεν είναι, σιγά. Και αν είναι στην αντιπολίτευση, θα μπορεί να φωνάζει για την αναλγησία των κυβερνώντων.

Έτσι, με μια απλή κίνηση, το επιτελικό κράτος - καραγκιόζης κόβει τον γόρδιο δεσμό των εκκερμουσών συντάξεων τσακίζοντας τη γραφειοκρατία. Τι να κάνει δηλαδή, να παραδεχτεί ότι μια δουλειά που είχε δεν μπορεί να την βγάλει πέρα; Αμαν πια με τον λαϊκισμό σας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: