ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μετάβαση από κόμμα σε μεγάλη παράταξη

Φωτογραφία αρχείου απο το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η σαφής εντολή Τσίπρα και οι προτάσεις του, κινητοποίησαν τα μέλη των οργανώσεων, ενόψει και των πιθανών απρόοπτων πολιτικών εξελίξεων

ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με στόχο τον ανασχηματισμό του κόμματος σε μια μεγάλη παράταξη που θα προκύψει, από το προοδευτικό κέντρο μέχρι και τη ριζοσπαστική Αριστερά, προσέρχονται οι πέντε χιλιάδες σύνεδροι ΣΥΡΙΖΑ στο τακτικό του συνέδριο την ερχόμενη Πέμπτη.

Ανάμεσα σε αυτούς θα λάβουν μέρος και κάποιοι ολίγοι επιλεγμένοι από την ηγεσία ως αριστίνδην. Μεταξύ αυτών, μοναδικός από την Πάτρα, θα είναι και ο πατρινός οικονομολόγος Κίμωνας Αποστολόπουλος, γνώστης και των ζητημάτων του λαϊκού αθλητισμού.

Η εντολή του Αλέξη ήταν κάτι παραπάνω από σαφής και διατυπώθηκε με εμφατικό τρόπο και στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης: «Εκπροσωπούμε τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα κοινωνικά στρώματα που είναι πιο ευάλωτα από τη χρεοκοπία της χώρας και μετά, και ειδικά από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ολοι οι παραπάνω πρέπει να έχουν μια θέση να τους περιμένει, το κόμμα να τους εντάξει αρμονικά, να τους ακούσει και να μπολιάσει τις θέσεις του με τον προβληματισμό και τα θέλω τους».

Η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν βρίσκεται στον αντίποδα της χρηστής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών αλλά στον αντίποδα των απευθείας αναθέσεων πολλών δισ. σε «ημετέρους» και της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων τομέων του κράτους όπως η ΔΕΗ και επ’ ωφελεία της πραγματικής ανάπτυξης των πολιτών, της περιφέρειας και του πρωτογενούς τομέα.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι ανεξάρτητη και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνισμού και κανενός άλλου.

Με βάση τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις επόμενες εκλογές διευρύνοντας την κομματική του βάση με τα στρώματα εκείνα που τον ψήφισαν τον Ιούνιο του 2019.

Ξεχωρίζει η πρόταση του ΣΑλ. Τσίπρα για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου όπως τη διατύπωσε στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, επί της οποίας θα τοποθετηθεί το συνέδριο.

Πάντως η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των αλλαγών, οι οποίες θα κριθούν από την κάλπη που θα στηθεί στο συνέδριο, το ερχόμενο Σάββατο 16 τρέχοντος με ερώτημα την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος. Από το αποτέλεσμά της θα κριθεί το ποσοστό αποδοχής των προτάσεων Τσίπρα.

Ωστόσο όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το «ναι» στις προτάσεις Τσίπρα θα προσεγγίσει και ίσως και να ξεπεράσει το 80%. Αυτήν τη στιγμή πάντως τα μέλη του κόμματος από τις περίπου 30.000 που ήταν πριν από τις εκλογές του 2019 έχουν ξεπεράσει τις 55.000. Και αυτό διαπιστώθηκε και κατά τις προσυνεδριακές διαδικασίες., ειδικά στις μικρές πόλεις, όπου υπήρξε συμμετοχή κατά 100% των μελών, με ιδιαίτερη έμφαση του φαινομένου στην Αχαΐα.   

Στις εσωκομματικές εκλογές για τα μέλη του συνεδρίου πριν από μερικές ημέρες συμμετείχαν πάνω από 40.000 πολίτες από όλη τη χώρα. Με δεδομένο ότι η ψηφοφορία για πρόεδρο θα μείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία στιγμή και αρκεί κάποιος να συμπληρώσει το απογραφικό ένταξης, ο παραπάνω αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα την έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία θα αποτελείται από έντεκα μέλη, τα οποία θα οριστούν από το συνέδριο ύστερα από πρόταση του προεδρείου του συνεδρίου.

Η ΚΕΦΕ θα ανακοινώσει και τους/τις υποψηφίους/υποψήφιες για τη θέση του/της προέδρου και τις θέσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη του συνεδρίου, δηλαδή στις 21 τρέχοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: