ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Είδατε τι αρπαχτές κάνουν τα... σάυλωκ της ΔΕΗ;

Σκίτσο του Αναστασίου, την 7-4-2022, στην εφημερίδα Αυγή.

 
 Υπάρχει σωτηρία; Βεβαίως! Να φορολογήσει τα υπερκέρδη, υπέρ των καταναλωτών, στους οποίους πρέπει να επιστραφούν, καθ' ότι από τις τσέπες τους αφαιρέθηκαν

Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις «γονατίζουν» από τις τεράστιες ανατιμήσεις στο ρεύμα και απειλούνται ευθέως πια με ενεργειακή φτώχεια κι ενώ η... γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού θα κυμαίνεται κοντά στο 6%, πλουτίζουν προκλητικά οι «άριστοι» διοικούντες της ΔΕΗ, εκλεκτοί της κυβέρνησης Ν.Δ., με συνολικά αυξημένες αμοιβές μόνο τον τελευταίο χρόνο κατά 65%!

Ετσι η συνολική αύξηση των αποδοχών των υψηλόβαθμων στελεχών (σ.σ.: τα γκόλντεν μπόις, δηλαδή τα χρυσά αγόρια) της ΔΕΗ από το 2018 μέχρι σήμερα αγγίζει το 269%, ενώ έχουν προβλέψει και μπόνους και υπερμπόνους!

Είδατε τι κάνει η ΔΕΗ; Είδατε τι αρπαχτές κάνουν τα... σάυλωκ της ΔΕΗ;  Είδατε τι κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σήμερα κυβερνάει;  Τι είπατε; Όχι;

Βέβαια, αφού... αντέχουν τα συνήθη φορογικά υποζύγια, --οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος--, πως να μην φορτωθούν ρεύμα αξίας που κάνει να τραβούν τα μαλλιά τους σαν πέρνουν τον λογαριασμό στα χέρια τους!

Και προσέχτε κάτι ακόμη: Με αυτήν την περίφημη ρήτρα που συμφώνησαν μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες, κυρίως οι τέσσερις κυρίαρχες στον κλάδο, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΗ, εφόσον ανεβαίνει στο Χρηματιστήριο η αξία του πετρελαίου, ακολουθούν και οι αξίες των άλλων καυσίμων.  Και έτσι έχουμε το παράλογο φαινόμενο: Το κάρβουνο να εξισώνεται στην τιμή με το πετρέλαιο. Το φυσικό αέριο επίσης. Ακολουθούν τα αιολικά. Κι έτσι ο καταναλωτής μπλεγμένος στο δίχτυ της αισχροκέρδειας που πριμοδοτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει σωτηρία!

Και το ωραίο είναι ότι η κυβέρνση των Αρίστων διαρρέει ότι θα επανεκινήσει τις έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Και με αυτόν τον τρόπο χαϊδεύει την ακοή των πελατών των εταιρειών ενέργειας. Υπόσχεται δηλαδή, ο Μητσοτάκης, στους δύσμοιρους καταναλωτές, ότι η Ελλάδα μετά από καμιά εικοσαετία μπορεί να γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Και το μόνο που δεν λέει είναι ότι μπορεί να συμπεριληφθούμε ως κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ, του Οργανισμού Περελαιοπαραγωγών Κρατών! Για τέτοια κοροϊδία μιλάμε! 

Στο μεταξύ, οι ίδιες οι εταιρείες ανεβάζουν τις αυξήσεις μισθών, μπόνους και λοιπά, των γκόλντεν μπόις που έχουν στην διεύθυνση του τιμονιού, οι ίδιες αναπροσαρμόζουν προς τα πάνω και τις τιμές ρεύματος. Οι ίδιες περιπαίζουν τους καταναλωτές ότι τους χαρίζουν το επιπλέον κόστος που οι ίδιες φόρτωσαν στην τιμολόγηση του ρεύματος. Και αυτήν την αγαθο-απαταιωνο-ενέργεια μας την παρουσιάζουν με τον τίτλο της Ρήτρας Αναπροσαρμογής!  

Και ο λογαριασμός οικιακού ρεύματος φθάνει στα 350 ευρώ. Ούτε ο Γιαμανί, υπουργός πετρελαίων της Σαουδικής Αραβίας να ήταν ο καταναλωτής, πελάτης της ΔΕΗ!

Και η κυβέρνηση των Αρίστων γεμίζει με αριστεία τις τσέπες των καταναλωτών. Για φορολόγηση των κερδών, καμία κουβέντα. Προσηλωμένη στην ιδεοληψία της ελευθερίας της Αγοράς, που δήθεν θα προσγειώσει τις τιμές, αφήνει ασύδοτους τους κερδοσκόπους, που λειτουργούν ως Μαφία με την συμβολή του ανυπόληπτου Χρηματιστηρίου!.

Υπάρχει σωτηρία; Βεβαίως! Να φορολογήσει τα υπερκέρδη, υπέρ των καταναλωτών, στους οποίους πρέπει να επιστραφούν, καθ' ότι από τις τσέπες τους αφαιρέθηκαν.

Να αποσυνδέσει την διαμόρφωση της τιμής ενέργειας από τα παιχνίδια των κερδοσκόπων του Χρηματιστηρίου, όπως συνέβη με την Ισπανία και την Πορτογαλία, που πρόβαλαν βέτο.  

Μπορεί αυτά να τα κάνει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Μπορείς βεβαίως, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν θέλει.

Γι αυτούς ανέβηκε ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση!  Τότε ποια είναι η λύση; Να ρίξει ο πολίτης την κυβέρνηση των μονοπωλείων. Να ακολουθήσει  μια κυβερνητική αλλαγή, προς προοδευτική κατεύθυνση, με την συνδιαμόρφωση ενός φιλολαϊκού προγράμματος, που θα ελέγχει την ασυδοσία και θα ορίζει τις τιμές με πλαφόν και με φιλολαϊκό πρόσημο!

Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι υπέρ των συνεργατικών κυβερνήσεων και με την προϋπόθεση ότι στις ερχόμενες εκλογές θα έρθει πρώτος, έστω και με διαφορά μίας έδρας!   

Λογαριασμός οικιακού ρεύματος 350 ευρώ. Ούτε ο Γιαμανί, υπουργός πετρελαίων της Σαουδικής Αραβίας να ήταν ο καταναλωτής, πελάτης της ΔΕΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: