ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Εννέα μήνες στο ζαμάν φου οι άριστοι του Μητσοτάκη!

 

Στο έλεος των πυρκαγιών εξακολουθούν να βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Ζήριας, που ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε το επίδομα των 1000 ευρώ!

Στο έλεος των πυρκαγιών εξακολουθούν να βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Ζήριας, εννέα μήνες από την συμφορά που τους βρήκε και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι θα ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Τα παραπάνω τονίζουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Σε αυτήν αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

΅«Εννέα μήνες έχουν περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 και δεν έχει επανέλθει η ομαλότητα στη ζωή των κατοίκων και καλλιεργητών της ευρύτερης περιοχής της Ζήριας του Δήμου Αιγιαλείας. Ακόμα δεν έχουν τρέξει οι διαδικασίες, τόσο για την  καταγραφή των καμένων ελιών οι οποίες σε αριθμό φτάνουν τις 3.000, όσο και η πληρωμή αποζημιώσεων για τις καμένες περιουσίες.  

Τι και αν έσπευσε κυβερνητικό κλιμάκιο να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές  τις πρώτες μέρες μετά την καταστροφή και διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα; Τι και αν η Περιφέρεια υποσχέθηκε ότι η αυτοψία των περιουσιών θα γίνει πριν από τέσσερις (4) μήνες;

Μετά από 9 μήνες δεν έχουν εμφανιστεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των καταστροφών από την πυρκαγιά. Οι καλλιεργητές δεν ξέρουν αν μπορούν να κόψουν, να κλαδέψουν ή να φυτέψουν νέα ελαιόδεντρα, με αποτέλεσμα η σοδειά του φθινοπώρου να βρίσκεται στον αέρα. Ενώ αρκετοί πληγέντες δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 1000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση πιστή στα επικοινωνιακά τεχνάσματα αδυνατεί για μια ακόμα φορά να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου και ωθεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ζήριας σε απόγνωση». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: