ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Θάνος Μωραΐτης – Κώστας Μάρκου κατά Αυγενάκη

 

«Το μόνο στρατηγικό σχέδιο για τον Αθλητισμό και τη χώρα είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος είναι ο Τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος, και Κώστας Μάρκου, αναφορικά με την έναρξη διαλόγου του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Αθλητισμό, που ξεκινά σήμερα 8 Απριλίου στην Πάτρα.  

Αναλυτικά, η δήλωσή τους:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε αποδρομή υπό το βάρος της αποτυχίας της σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Αυγενάκης αποφάσισε μετά από τρία χρόνια συνεχούς υποβάθμισης του ελληνικού αθλητισμού να ξεκινήσει Στρατηγικό σχεδιασμό για τον Αθλητισμό, ξεκινώντας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 8-10 Απριλίου.

Ο κ. Αυγενάκης, αφού επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια χειραγώγησης του ελληνικού αθλητισμού, μέσω μιας ακατάσχετης πολυνομίας και αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων στα καταστατικά των Ομοσπονδιών, με αποκλειστικό σκοπό την εγκαθίδρυση κομματικού κράτους στον αθλητισμό, τώρα καλεί σε προσχηματικό διάλογο για ένα στρατηγικό πλαίσιο για τον αθλητισμό.

 

Αυτοί, δηλαδή, που επιχείρησαν να ελέγξουν πλήρως τον ελληνικό αθλητικό και να τα τον παραδώσουν στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, θέλουν τώρα να εμπλέξουν και τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αποκτήσουν κοινωνικό άλλοθι για το καταστροφικό τους έργο.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να προστατεύσει τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό εν μέσω πανδημίας και να δημιουργήσει έναν περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό με έργα πνοής για την ενίσχυση του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε συνολικά δέκα οκτώ έργα που αντιστοιχούσαν στο 10% των συνολικών πανελλαδικών πόρων του ΠΔΕ, επί διακυβέρνησης της Νέας δημοκρατίας 2019- 2021 μόλις τρία νέα έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ της ΓΓΑ κι αυτά χωρίς καμιά δέσμευση και διαθέσιμη πίστωση.

Στο μεταξύ, όμως, ο κ. Αυγενάκης φρόντισε  να κλείσει περισσότερα από 110 τμήματα Προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους» των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2500 δημότες και σταμάτησε το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στο οποίο λάμβαναν μέρος χιλιάδες παιδιά από την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλείας και την Αχαΐα.    

Συνεπώς, ο προσχηματικός διάλογος για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον Αθλητισμό που ξεκινάει ο κ. Αυγενάκης εν είδει προσωπικής προεκλογικής φιέστας, αποτελεί ξεκάθαρη κοροϊδία της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας και ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται νομιμοποιήσει με την παρουσία του.

Το μόνο πραγματικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό και τη χώρα είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πιο καταστροφική και επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: