ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μάλλον με σαρδέλα στη σούβλα θα κάνουμε Πάσχα!

 


Α λα Μητσοτακέν δηλαδή, με άκρα λιτότητα, όπως ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα του,  αφού τα κάρβουνα θα πωλούνται στο ενάμισι ευρώ και το αρνί στα 16!

Η αύξηση στην ενέργεια, «χτυπά» και τα κάρβουνα. Η τιμή τους έχει πάρει την ανηφόρα και την ίδια στιγμή, υπάρχει και  έλλειψή τους στην αγορά. Κι όλα αυτά, ενώ πλησιάζει το Πάσχα και αναμένεται να στηθούν ψησταριές.

Έμποροι του κλάδου των καυσόξυλων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά αλλά και άνοδος στις τιμές, γεγονός που προβληματίζει τόσο καταστηματάρχες με εστιατόρια και ψησταριές όσο και τους πολίτες που λόγω Πάσχα θέλουν να προμηθευτούν κάρβουνα για να σουβλίσουν τον οβελία.

Το ξύλο κόβεται με βενζίνη και μεταφέρεται με πετρέλαιο, οπότε είναι από τις πρώτες ύλες. Ξύλο υπάρχει αρκεί να μεταφερθεί από την Αλβανία, όπως γίνεται συχνά τα τελευταία.

Το  κάρβουνο, πέρυσι, είχε  το κιλό 0,70 λεπτά ενώ φέτος έχει φτάσει στο 1,14 ευρώ χονδρική. Για 30 τόνους ξύλο το κόστος ήταν 600 ευρώ. Φέτος διπλασιάστηκε.

 Προβληματισμός υπάρχει καθώς  ο κόσμος ακούει την τιμή του ενάμισι  ευρώ το κιλό στη λιανική, ενώ το αρνί αναμένεται να φθάσει στα 16 ευρώ το κιλό, δεν τολμάει ούτε να αφήσει το αρνί και να φάει τα... κάρβουνα!

Οπότε μάλλον με σαρδέλα στη σούβλα, θα το περάσουμε το Πάσχα. Παραδοσιακά δηλαδή, α λα Μητσοτακέν! Ακριβώς όπως και ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα του που θα περάσουν με άκρα λιτότητα!

Είναι αυτή η λιτότητα, που παράκουσε ο συγχωρεμένος ο Χαρίλαος στη Βουλή από τον Υπουργό της ΝΔ και νόμισε πως του έλεγε για... ισότητα!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: