ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Σε 24ωρα απεργία κατήλθαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ

 

«Υποβαθμίζει τον Οργανισμό, εισάγει τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων και προσανατολίζει ανεξέλεγκτα 1,2 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης» τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου!

 

«Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων του ΟΑΕΔ ενάντια στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τον Οργανισμό, εισάγει τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων και προσανατολίζει ανεξέλεγκτα 1,2 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης στα ιδιωτικά συμφέροντα της κατάρτισης» έδειξε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναρτώντας σχετικό μήνυμα στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα το περιέβαλε κια με τις χετικές φωτογραφίες, που αντλήσαμε από τον λογαριασμό της.

Η εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Οργανισμό, κηρύχτηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, στις 11:00 π.μ., έξω από ατ γραφεία της Διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο

 Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε με αιχμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο –όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας– «θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται στο εξής οι άνεργοι, προκαλώντας μαζικές διαγραφές από τα μητρώα ανέργων και εισάγοντας σκληρές ποινές εναντίον τους».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το νομοσχέδιο αν ψηφιστεί, εισάγει έναν νέο τρόπο διοίκησης του ΟΑΕΔ, «έναν τρόπο ανενόχλητης Διοίκησης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος».

Προηγούμένως οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σε επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», δήλωσαν ότι «η απεργία θα γίνει κανονικά. Ελπίζουμε χωρίς την παρουσία αστυνομίας που θα γυρίσει ακόμα πιο πίσω... τον Οργανισμό, τον οποίο σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνει στον ν/σ, μετονομάζει τον ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΗΠΑ). Μία αλλαγή με την οποία έχουν διαφωνήσει οι περισσότεροι φορείς που κλήθηκαν να εκφράσουν τη γνώμη τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Όλοι, πλην ΣΕΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: