ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Δικαίωση της «Ώρας Πατρών» άνευ αντικρίσματος!

 

Αντισυνταγματικές οι παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αλλαγή εκλογικού συστήματος με ανοχή Πελετίδη για τις οικονομικές επιτροπές και ποιότητας ζωής! 



«Παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης ως εκφράσεις της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού» υποστήριξαν οι δικαστές του Γ' τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, επικυρώνοντας τις αντιδράσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί από την ''Ώρα Πατρών'' του Γιώργου Ρώρου, σχετικά με το ζήτημα των υπερεξουσιών που δίδονταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις Οικονομικές Επιτροπές και σε αυτές της Ποιότητας Ζωής των Δήμων, οπλίζοντάς τες με την λεόντια εξουσία της πλειοψηφίας και αγνοώντας τις μειοψηφίες!

Και έτσι αντισυνταγματικές έκρινε το Γ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με απλή αναλογική, δίνοντας υπερεξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας ζωής.
 
Η Νέα Δημοκρατία φοβική στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, έσπευσε αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ ο Ελληνικός λαός είχε ψηφίσει με απλή αναλογική, να δώσει την πλειοψηφία στους συνδυασμούς των δημάρχων μεταφέροντας αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων στις δύο Επιτροπές.
 
«Παραβιάζουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης ως εκφράσεις της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισμού» υποστήριξαν οι δικαστές του Γ' τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας. 
 
Η παράταξη μας Ώρα Πατρών με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι με την ορκωμοσία που έγινε στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο κατήγγειλε από το βήμα το πραξικόπημα.
 
Στην συνέχεια έφερε επανειλημμένως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για μία ομόφωνη καταγγελία, εις μάτην…
 
Για όσους στο Δημοτικό Συμβούλιο έσπευσαν να αναφέρουν ότι απέτυχε η απλή αναλογική, το ΣτΕ απάντα «κατά το χρόνο ψήφισης των σχετικών διατάξεων, δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής, ώστε να δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, η κατά τα ανωτέρω τόσο σοβαρή και έντονη επέμβαση του νομοθέτη στην θέληση των εκλογέων».
 
Και τονίζει η ''Ώρα Πατρ'ων'':
 
«Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για όσους αναθεμάτισαν την απλή αναλογική.
 
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Οικονομική Επιτροπή, όπου αρμοδιότητες οικονομικού αντικειμένου του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκαν σε μία Επιτροπή που συγκροτείται με πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου, έτσι καθίστανται αδιαφανείς με απ' ευθείας αναθέσεις κ.λ.π.
 
Στην Πάτρα, ευθύνη έχει η παράταξη του Δημάρχου κ. Πελετίδη πού όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε όπως κάνει σε όλη την Ελλάδα σαν αντιπολίτευση αλλά τις καλοδέχτηκε.
 
Σε πρόταση της παράταξής μας να έρχονται τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά από διαλογική συζήτηση να αποφασίζουμε απερρίφθη. Ομοίως πλείστες όσες φορές, δια του μέλους μας στην Οικονομική Επιτροπή Γιάννη Τσιμπούκη, προτείναμε για σοβαρότατα θέματα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρόλα αυτά ούτε μία φορά δεν εισακουστήκαμε.
Έτσι οι μειοψηφίες έγιναν πλειοψηφία..!
 
Οι αποφάσεις του Γ' τμήματος του ΣτΕ θα παραπεμφθούν για συζήτηση στην Ολομέλεια, αντιλαμβάνεται ο πολίτης ότι μέχρι την τελεσίδικη απόφαση θα έχει παρέλθει και ο χρόνος του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Παραδίδουμε στην κρίση των Πατρινών τους εμπνευστές του «πραξικοπήματος» και συνεργάτες αλλοίωσης της βούλησης του Ελληνικού λαού».
 
Με αυτά καταλήγει η καταγγελία της δημοτικής παράταξης ''Ώρα Πατρών'' και με εμφανή τα βέλη που εξαπολύει κατά της δημοτικής αρχής Πελετίδη που την καθιστά ένοχη για συνεργασία με την ΝΔ και για αλλοίωση της βούλησης του ελληνικού λαού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: