ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η αγορά όπλων και όχι τα... τρωκτικά, φταίει που δεν παίρνουν αναδρομικά!


Ντροπή! Οι συνήγοροι του Δημοσίου επικαλέστηκαν μέχρι και την ανύπαρκτη κατασκευή ΜΕΘ για να μην δώσουν αναδρομικά χρήματα στους συνταξιούχους!

Για την κυβέρνηση λεφτά υπάρχουν μόνο για τα εξοπλιστικά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο και όχι για τους συνταξιούχους που διεκδικούν αναδρομικά για τις περικοπές που είχαν υποστεί στις συντάξεις τους.

Αυτό προκύπτει από τους ισχυρισμούς του δημοσίου στη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώπιον του οποίου συζητήθηκε την Παρασκευή το αίτημα των συνταξιούχων να τους επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές 11 μηνών από τις επικουρικές συντάξεις μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας.

Η πρόσφατη κρίση στον Έβρο με την Τουρκία, η αγορά των 18 Γαλλικών αεροσκαφών Rafale και των δύο μεταχειρισμένων φρεγατών, το μεταναστευτικό, η πανδημία, η ανάγκη για ΜΕΘ λόγω της πανδημίας και το εθνικό δημόσιο συμφέρον, ήταν οι λόγοι που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τo Δημόσιο.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι του Δημοσίου ανέφεραν ότι υπάρχει εθνική δημοσιονομική κρίση και προέχει το εθνικό συμφέρον της χώρας, καθώς:  

  • 650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν  
  • Για την ασφάλεια της χώρας θα αγοραστούν 18 γαλλικά αεροσκάφη Rafale
  • Για την θαλάσσια προστασία της Ελλάδος θα αγοραστούν δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες  
  • Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, μετά την πρόσφατη κρίση των μεταναστευτικών πιέσεων από την Τουρκία  
  • Η χώρα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού
  • της πανδημίας
  • της αύξησης των ΜΕΘ λόγω του COVID-19.

Επίσης ισχυρίστηκαν ότι δεν επλήγησαν οι συνταξιούχοι που έχουν συντάξιμα χρόνια άνω των 30, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν οι συντάξεις τους, ενώ όταν δόθηκαν οι διαφορές στις κύριες συντάξεις, δεν υπήρξε άρνηση από την πλευρά τους να τις πάρουν.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τα χρήματά τους!

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι μεταξύ των άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και ατομικά συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση:  

  • της υπ΄ αριθμ. Φ.11321/35005/1528/13.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης για την επιστροφή των μειώσεων των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και
  • της υπ΄ αριθμ. Φ11321/37311/1610/13.10.2020 κοινής υπουργικής απόφασης για την επιστροφή των μειώσεων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα.

Οι εν λόγω υπουργικές αποφάσεις εκδόθηκαν μετά τις περσινές αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες δικαιώθηκαν εν μέρει οι συνταξιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: