ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  (1/2021)  που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει  διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα από σήμερα Πέμπτη (14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις

2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

3. Τους θυελλώδεις ανέμους και

4. Τον ισχυρό παγετό

Α. ΠΕΜΠΤΗ (14-01-2021) - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15-01-2021) Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (Πέμπτη) το βράδυ και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις

α. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές),  στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τη νύχτα της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.

 β. Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά - Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).

 

2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

α. Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς

β.  Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου

γ.  Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και

δ. Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα.

 

Β. ΣΑΒΒΑΤΟ (16-01-2021) - ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2021) Κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά - νοτιοδυτικά  με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις χιονοπτώσεις

α. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά - ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.

Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής - κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.

β. Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν.

Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

α. Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.

β. Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη γ. Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα.

3. Τους θυελλώδεις ανέμους

βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.

 

Γ. ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2021) - ΤΡΙΤΗ (19-01-2021) Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

4. ΠΑΓΕΤΟΣ  θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ολικός.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

 


Επαφές Νεκτάριου Φαρμάκη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα – Σε πρώτο πλάνο η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής επιχειρηματικότητας

Συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης συναντήθηκε με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο υπήρξε μία συνολική επισκόπηση της αγροτικής πολιτικής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και οι δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή να ξεπεράσει τα πλήγματα της κρίσης και να αναδείξει τα ισχυρά πλεονεκτήματά του, στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το μεγάλο σχέδιο ενεργειακής αυτονομίας των ΤΟΕΒ Δυτικής Ελλάδας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το ζήτημα που αφορά την ελιά Καλαμών και τη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος «μαύρος χρυσός» για την περιοχή, αλλά και ευρύτερα την χώρα (η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα).

Τέλος, συζητήθηκαν, η πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης της Σταφίδας, τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης, καθώς και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην παραγωγή και την πώληση (εξαγωγές) αγροτικών προϊόντων, λόγω της πανδημίας. 

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίο συζητήθηκε το «τοπίο» της οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, τόσο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, όσο και λόγω των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων και των προβλημάτων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν έργα και δράσεις που μπορούν να αλλάξουν την τροχιά ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα, ενισχύοντας καθοριστικά το παραγωγικό και επενδυτικό «προφίλ» της περιοχής, βάσει και της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης, ως «πύλη» προς την Δυτική Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παπαθανάση τις δράσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την επιτάχυνση όλων των δράσεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, συζητήθηκαν τρόποι ακόμα μεγαλύτερης επιτάχυνσης της ωρίμανσης και χρηματοδότησης έργων.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο κ. Φαρμάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών, στην οποία συμμετείχε και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε μία πρώτη και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, απελευθερώνοντας περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στις τοπικές κοινωνίες, κάτι που κρίνεται ως απολύτως αναγκαίο προκειμένου η χώρα να παρουσιάσει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά την πανδημία. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: