ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Νέα από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας, Χ. Μπονάνος, κοντά στους επαγγελματίες για την επαναλειτουργία της αγοράς

Την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εφαρμογή κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID 19 συνεχίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ευκαιρία επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αγοράς, αλλά με την τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, συνοδευόμενος  από τον Προϊστάμενο Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Αργύρη Αγγελόπουλο,  την  Ιατρό δημόσιας  υγείας Κατερίνα Μπρίνια και άλλα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγεία και Κοινωνικής Μέριμνας, επισκέφτηκαν το κέντρο της Πάτρας, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και διαπίστωσαν την ευαισθησία των πολιτών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας διένειμε σε πολίτες και επαγγελματίες έντυπο υλικό με οδηγίες για την ορθή εφαρμογή κανόνων  ατομικής προστασίας, ενώ διέθεσαν και μάσκες προστασίας.

«Είναι απαραίτητη η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που οδεύουμε προς το τέλος του εφιάλτη. Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει ομαλά η τοπική αγορά, να αναπνεύσει η οικονομία αλλά παράλληλα να αποφύγουμε τον κίνδυνο του επιπολασμού του ιού»  ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπονάνος.

 

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη τηλεδιάσκεψη για τη διαχείριση της πανδημίας και τα προβλήματα στους καταυλισμούς Ρομά

Στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» προσκλήθηκε και συμμετείχε, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη λήψη μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊου COVID 19 στους καταυλισμούς Ρομά, στην διαχείριση της πανδημίας,  ενώ αναφορά έγινε γενικότερα στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Φαρμάκης μεταξύ άλλων τόνισε  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό των Ρομά και συνεργάζεται στενά με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, έχοντας θέσει ως βασική κατεύθυνση την κοινωνική ενσωμάτωσή του πληθυσμού, την άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε βιώσιμες λύσεις και να εξασφαλίσουμε τρόπους ώστε οι Ρομά να παραμείνουν ασφαλείς κατά την περίοδο της πανδημίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με τους Δήμους που διατηρούν Κέντρα Κοινότητας με παραρτήματα Ρομά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλης Πάντζος περιέγραψε  δύσκολες συνθήκες σε καταυλισμούς της Δυτικής Ελλάδας και ζήτησε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσιαστική συνεργασία που έχει η Συνομοσπονδία  με την Περιφέρεια.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι περιοχών που διαβιούν ρομά, η εντεταλμένη σύμβουλος - Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής  και ισότητας Αμαλία Βούλγαρη- Πολονύφη, καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων από τοπικά παραρτήματα και ανταποκριτές.

 

Συνεδριάζει την Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η πρώτη, τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για το 2021, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 14.30. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το σώμα είναι η συζήτηση για την  Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων νήσων & δυτικών ακτών Αιτωλοακαρνανίας, η έγκριση του Σχεδίου Δράσης «Υγεία και Κοινωνία για όλους ΠΔΕ 2021» καθώς και η έγκριση του ετησίου Σχεδίου Δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2021.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2021

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Δράσης για την Υγεία έτους 2021 με τίτλο «Υγεία και Κοινωνία  για όλους ΠΔΕ 2021», όσοι από τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, θα πρέπει να αποστείλουν σχετικό email μέχρι την Τετάρτη 20/01/21 και ώρα 14:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση o.oikonomou@pde.gov.gr, προκειμένου να λάβουν σχετικές οδηγίες σύνδεσης στην τηλεδιάσκεψη. H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί όλους τους συλλογικούς φορείς που συνεργάστηκαν κατά το έτος 2020 για την τόσο επιτυχημένη υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Υγεία έτους 2020, έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε πληθώρα δράσεων που αφορούσαν την προαγωγή και διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθώς και την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προστασία και ανακούφιση των πολιτών από την πανδημία και τις συνέπειές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: