ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Νέα από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Ανταγωνιστική γεωργική παραγωγή με ορθολογική διαχείριση νερού   - Πρόταση για  δημιουργία Διευθύνσεων  Εγγείων Βελτιώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες

Τη βάση για την αναπτυξιακή δυναμική του πρωτογενούς τομέα αποτελεί η αρδευόμενη γεωργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, σήμερα, οποιαδήποτε αύξηση της γεωργικής παραγωγής είναι απαραίτητο να βασίζεται στη σωστή εκτίμηση των αναγκών σε νερό των καλλιεργειών και σε σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία, διαχείριση και απόδοση των αρδευτικών συστημάτων.

Το θέμα απασχόλησε την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας στην Πάτρα, σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, όπου έγινε συζήτηση για τα δεδομένα που ισχύουν στις Περιφερειακές Ενότητες, δεδομένου ότι οι προετοιμασίες για τη νέα αρδευτική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη.     

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος που προκάλεσε την συνάντηση με τον Βοηθό Περιφερειάρχη αρμόδιο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Εγγείων Βελτιώσεων  Γιώργο Κοντογιάννη έθεσαν επί τάπητος  ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν για μια ομαλή αρδευτική περίοδο.

Την  συνάντηση απασχόλησε  η πρόταση που τέθηκε  για επεξεργασία και αφορά την δημιουργία Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες  Αιτωλοακαρνανίας   και Ηλείας  και  τμήμα στην Π.Ε Αχαϊας.  Η πρόταση  έχει βρει θετική ανταπόκριση αφού τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, την ορθολογική διαχείριση των εδαφοϋδατικών πόρων, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους.  Εκτιμάται ότι με την αποκλειστική  εποπτεία  από στελεχωμένες  Διευθύνσεις  και αρμόδια  τμήματα  τα εγγειοβελτιωτικά  έργα  θα δώσουν  αύξηση στην προστιθέμενη  αξία  των καλλιεργειών και τελικά  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης στην Περιφέρεια  μέσω των αρχών της αειφορικής γεωργίας. 

Στην συνάντηση, τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης  του κορωνοϊού  covid 19 και συμμετείχαν  ο  Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος ΔΑΟΚ Π.Ε Αχαΐας Νίκος Κοσμάς, ο  Προϊστάμενος  της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας  Σάββας Βλάχος με τον υπάλληλο της υπηρεσίας Κώστα Βήττα και ο Προϊστάμενος του τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Ηλείας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. 

 

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για δράσεις πολιτισμού και τουρισμού

Θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, θέτοντας στο επίκεντρο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας διαδικτυακής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 με τη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν επίσης, η ΔΗΚΕΚ (Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Σπηλαίου Λιμνών Καστριών) και η Aναπτυξιακή Εταιρεία (ΑΧΕΠΑΝ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας και σε αυτή, εκτός του κ. Φαρμάκη, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ, Κωνσταντίνος Κούκιος, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κούστας, ο υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ιδρύματος, Δημήτρης Γιολάσσης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος, Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας και ο σύμβουλος και συντονιστής του θερινού σχολείου της ΔΗΚΕΚ, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Οι κινηματογραφικές παραγωγές και οι δυνατότητες συνεργασιών με διεθνείς φορείς του κινηματογράφου στην Δυτική Ελλάδα, η δημιουργία και λειτουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Μύθου (βασίζεται σε εισήγηση των κ.κ. Γιολάσση και Αναγνωστόπουλου με αφορμή τον μύθο του σπηλαίου των Λιμνών Καστριών), καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του 2ου Θερινού Σχολείου της ΔΗΚΕΚ, το οποίο εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή μαθητών από όλη τη Δυτική Ελλάδα, που ειδικά για φέτος θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «Μύθος Ήρωες Επανάσταση 1821-2021», συζητήθηκαν εκτενώς.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, εξέφρασε τη χαρά και την υποστήριξη του για τις ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας προκειμένου να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα, αφού όπως ανέφερε, αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο» για την πολιτιστική, τουριστική, επιχειρηματική και κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της ΠΔΕ, σε πείσμα των καιρών λόγω της πανδημίας.

 


Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη είχε η Βοηθός Περιφερειάρχη Αγγελική Χαλιμούδρα

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχο, Νίκο Ρουμελιώτη είχε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η Βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδια για τις δράσεις συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Σώματα Ασφαλείας, Αγγελική Χαλιμούδρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος και ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος.

Κατά τη διάρκειά της, η κ. Χαλιμούδρα ενημέρωσε τον Αρχιπύραρχο για το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που δημιούργησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα σώματα ασφαλείας με στόχο την κάλυψη επειγουσών και έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών αυτών.

Από την πλευρά του ο κ.  Ρουμελιώτης υπογράμμισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί με υλικά μέσα και εξοπλισμό το τελευταίο διάστημα, αλλά όπως τόνισε  η φύση και το αντικείμενο της Υπηρεσίας είναι τόσο ιδιαίτερο που συχνά προκύπτουν έκτακτες ανάγκες οι οποίες είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να καλύπτονται άμεσα γιατί τα φυσικά φαινόμενα και ο κίνδυνος της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας δεν μπορούν να περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Η κ. Χαλιμούδρα επεσήμανε ότι για τον λόγο αυτό ακριβώς, η Περιφέρεια διαμόρφωσε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των Σωμάτων Ασφαλείας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναιρείται η υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει και να μεριμνά για τις ανάγκες των Σωμάτων και των στελεχών τους. «Τόσο για εσάς, όσο και για εμάς, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προέχει η  συνδρομή και η στήριξη του ενστόλου προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» επεσήμανε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: