ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κρούσμα κορονοϊού στο 1ο Δημοτικό Ακράτας και ΚΕΤχ

 

Ο τρόμος για τυχόν εξάπλωση της  θανατηφόρας ασθένειας, κυριαρχεί στην μικρή κοινωνία της κωμόπολης!

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πανδημία και δυστυχώς, ο κορωνοϊός χτύπησε και τη δική μας πόρτα την α΄ ημέρα κιόλας που ανοίξαμε το σχολειό μας.

Είναι δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στους νοσούντες και στη σχολική κοινότητα που καλείται να διαχειριστεί την κρίση αυτή. Τα πυροτεχνήματα για λαϊκή κατανάλωση μας αφήνουν αδιάφορους...

Αντιθέτως η ψυχραιμία, η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η συνεργασία του σχολείου με τους αρμόδιους φορείς είναι τα δικά μας βήματα».

Τα παραπάνω αναφέρει με όλο τον σεβασμό απέναντι στους νοσούντες η εκπαιδευτικός του 1ου δημοτικού σχολείου Ακράτας.

Εις επίρρωση των φόβων που επιφυλάσσονται για νέα κρούσματα από τους εκπαιδευτικούς, για το άτσαλο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, προχθές στις 11 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, εμφανίστηκε κρούσμα σε μικρό μαθητή, που μάλλον κόλλησε κορονοϊό από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Άπαντες της οικογενείας ετέθησαν σε καραντίνα , ανεστάλη η λειτουργία της Δ΄ Τάξης και το σχολείο συνεχίζει τη λειτουργία του, ενώ ο τρόμος για τυχόν εξάπλωση της  θανατηφόρας ασθένειας, κυριαρχεί στην μικρή κοινωνία της κωμόπολης!

Σε συνεννόηση με τη Σχολική Επιτροπή Δ. Αιγιάλειας και τον Δ/ντή Εκπ/σης του ν. Αχαΐας πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα 12/1/2021, απολύμανση σε όλους τους χώρους -εσωτερικούς και εξωτερικούς- της σχολικής μονάδας. Τη δαπάνη κάλυψε η Σχολική Επιτροπή και «την ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση» αναφέρεται εκ μέρους της διεύθυνσης του Σχολείου.

Κρούσμα και στο στρατόπεδο ΚΕΤχ 

Επίσης κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε οπλίτη του στρατοπέδου ΚΕΤχ στην Πάτρα, μετά από τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την περασμένη Δευτέρα. Τα τεστ, πραγματοποιήθηκαν σε οπλίτες οι οποίοι επέστρεφαν από άδεια λόγω γιορτών και ένα από τα δείγματα ήταν θετικό.

Όπως είναι φυσικό, στο στρατόπεδο έχει προκληθεί αναστάτωση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους οπλίτες οι οποίοι είναι ανήσυχοι μετά τον εντοπισμό του κρούσματος.

Ενημέρωση των Γονέων από τη διευθύντρια

Εκ μέρους της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση προς τους γονείς των μαθητών:

«Σας ενημερώνουμε ότι μαθητής του σχολείου μας πιστοποιήθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Με εντολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Σταυρογιαννόπουλου και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Προϊσταμένης Δημόσιας Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κας Συμεωνίδου, αναστέλεται η λειτουργία της Δ΄ τάξης από σήμερα έως στις 27/1/2021.

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας των μαθητών μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ: σχολαστική καθαριότητα από 2 καθαρίστριες, τήρηση αποστάσεων, μάσκες, απολυμαντικό, θερμομέτρηση κ.ά. Το σχολείο, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Αιγιάλειας πραγματοποίησε απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Δεν ξεχνάμε ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη πανδημία και δυστυχώς, ο κορωνοιός χτύπησε και τη δική μας πόρτα την α΄ ημέρα κιόλας που ανοίξαμε το σχολειό μας.

Παρακαλώ, να σεβαστούμε όλοι μας πρώτα τους νοσούντες, στη συνέχεια τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, καθώς και το διδακτικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τα παιδιά, αγωνιά και ανησυχεί όσο ανησυχούν και οι γονείς των παιδιών.

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, τους υπηρεσιακούς φορείς εκπαίδευσης και υγείας, τους γιατρούς του Κ.Υ. Ακράτας τηρεί το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο κι όλα τα μέτρα για να είναι ο μαθητόκοσμος ασφαλής και προστατευμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: