ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Επικίνδυνα παιχνίδια από την κυβέρνηση - Θέλει οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ

Αστυνομικοί στην ΑΣΟΕΕ  

Όχι μόνο ιδρύουν αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά επιχειρούν να στήσουν οπλοστάσια μέσα στα ΑΕΙ. Πρόκειται για μία διαρροή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης που θέλει να φέρει το δόγμα του «τρόμου και καταστολής» μέσα στα ελληνικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο θα υπάρχει ειδικό "αστυνομικό τμήμα" που θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τις γειτονικές αστυνομικές υπηρεσίες, με δυνάμεις επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ. εντός των ΑΕΙ, αλλά και με έναν αντιπρύτανη – σύνδεσμο με την ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό με τον φόβο ότι τουλάχιστον το πρώτο χρονικό διάστημα οι αντιδράσεις στην παρουσία των ενστόλων εντός των ΑΕΙ θα είναι ισχυρές με την ενεργοποίηση αντιεξουσιαστών και τον φόβο καταδρομικων επιθέσεων.

Σε κάθε ομάδα ασφαλείας διοικητής θα είναι ένας αξιωματικός με τον βαθμό του αστυνόμου ή του υπαστυνόμου, ο οποίος θα είναι σε συνεχή επαφή, αν χρειαστεί, με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους αστυνομικούς. Εντός του κτιρίου των φρουρών θα υπάρχουν όπλα αν χρειαστούν σε περιπτώσεις επίθεσης κτλ».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έλεγαν ότι οι αστυνομικοί δε θα οπλοφορούν.

Ωστόσο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με σημερινές του δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί θα έχουν όπλα, αλλά όχι πυροβόλα, όπως είπε. «Θα φέρουν μία σειρά από όπλα ατομικής προστασίας ούτως ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους αν δεχτούν επίθεση» σημείωσε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε επίσης ότι οι αστυνομικοί εντός των πανεπιστημίων θα έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις, να συντάσσουν δικογραφίες και να παραπέμπουν στον εισαγγελέα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση παίζει παιχνίδι με τη φωτιά»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η οποία κάνει λόγο για μία «αδιανόητη σκέψη που μόνο όσοι θα ήθελαν να δυναμιτίσουν το ακαδημαϊκό κλίμα θα τολμούσαν να θέσουν σε εφαρμογή».

«Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει αν στα σχέδια της περιλαμβάνεται η μετατροπή των Πανεπιστημίων από κοιτίδες γνώσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε στρατόπεδα με ασφαλίτες, χαφιέδες και πυροβόλα όπλα. Όπως επίσης αν σχεδιάζει να εκκολάψει μια νέα γενιά πραιτοριανών ειδικών φρουρών, τύπου Κορκονέα.  

Αν η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις ενσυνείδητων προβοκατόρων και ηθικών αυτουργών πιθανών πράξεων βίας και αυταρχισμού με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ασφάλεια και τη ηρεμία, όχι μόνον της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Δικαίως, κάθε δημοκρατικός πολίτης διερωτάται τι παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση με τη φωτιά» επισημαίνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της Κυριακής» δημοσιεύτηκε η πληροφορία πως το κυβερνητικό σχέδιο για την ίδρυση νέου αστυνομικού σώματος, για τη δήθεν προστασία των ΑΕΙ, περιλαμβάνει αποθήκες οπλισμού εντός των Πανεπιστημίων.

Αν το δημοσίευμα ευσταθεί, θα πρόκειται για την πιο επικίνδυνη πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως και για αδιανόητη σκέψη που μόνο όσοι θα ήθελαν να δυναμιτίσουν το ακαδημαϊκό κλίμα θα τολμούσαν να θέσουν σε εφαρμογή.

Λίγες ημέρες πριν, η υπουργός Παιδείας και ο υπουργός ΠΡοΠο διαβεβαίωναν πως το υπό θεσμοθέτηση αστυνομικό σώμα, στην ίδρυση του οποίοι αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών αρχών, των ακαδημαϊκών, των φοιτητών, αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, δε θα φέρει πυροβόλα όπλα. Τώρα, δημοσιεύονται πληροφορίες για δημιουργία πυριτιδαποθηκών εντός των πανεπιστημίων.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει αν στα σχέδια της περιλαμβάνεται η μετατροπή των Πανεπιστημίων από κοιτίδες γνώσης και ελεύθερης διακίνησης ιδεών σε στρατόπεδα με ασφαλίτες, χαφιέδες και πυροβόλα όπλα. Όπως επίσης αν σχεδιάζει να εκκολάψει μια νέα γενιά πραιτοριανών ειδικών φρουρών, τύπου Κορκονέα.  

Αν η απάντηση είναι ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μια από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις ενσυνείδητων προβοκατόρων και ηθικών αυτουργών πιθανών πράξεων βίας και αυταρχισμού με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ασφάλεια και τη ηρεμία, όχι μόνον της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Δικαίως, κάθε δημοκρατικός πολίτης διερωτάται τι παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση με τη φωτιά.

Τα Πανεπιστήμια δεν θα παραδοθούν στην αστυνομοκρατία. Δεν θα ανεχτούν το νέο Σπουδαστικό της Ασφάλειας, που κατήργησε το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες του, το 1975. Όπως επίσης δε θα γίνουν μπαρουταποθήκες και πεδία βολής των αυταρχικών, νεοφιλελεύθερων και αντιεκπαιδευτικών ιδεοληψιών της όλο και πιο ακραίας Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: avgi.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: