ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ευκαιρία για μπίζνα στο φράγμα, με ευλογίες... επαναστατικές!

 


«Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία σε 720 ημέρες, λύνοντας το πρόβλημα της λειτουργίας του έργου», ξεκαθάρισε ο Υπουργός!

Ο υπουργός Υποδομών κ. Κ. Καραμανλής στην συνέντευξή του στην πατραϊκής εβδομαδιαία εφημερίδα  ''Νεολόγος'' δήλωσε τα παρακάτω, υπερασπιζόμενος την αθωότητα των ιδιωτών, όταν είναι γνωστό το πως σε όλο τον κόσμο έχουν κακοποιήσει την διαχείριση του νερού, οδηγώντας κυβερνήσεις να  επανέλθουν στην δημόσια διαχείριση υδάτων με άμεση συμμετοχή των φορέων που τους αφορά.

«Η συζήτηση για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου γίνεται για λόγους εντυπώσεων. Είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Έχει ταλαιπωρηθεί όλη η περιοχή για το θέμα της ύδρευσης» είπε.

Και συνέχισε:

«Ιδιωτικός φορέας για τη λειτουργία και τη συντήρησή του, για πέντε χρόνια, δεν είναι ιδιωτικοποίηση, ούτε ασκεί την τιμολογιακή πολιτική. Δεν θα αυξηθεί το νερό. Ναι στην εποπτεία και στον σφιχτό έλεγχο του Δημοσίου σε όλα τα επίπεδα, αλλά μη δαιμονοποιούμε τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε στον Max fm 93,4 και στο «Νεολόγο» ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, παρουσιάζοντας το σκεπτικό και τις προθέσεις του υπουργείου».

Όπως ανάφερε ο υπουργός υποδομών:

«Με απόφαση της 31ης Αυγούστου του 2020 δεσμεύσαμε το ποσό των 24 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου, από τα οποία τα 8,7 εκατ. τα χρηματοδοτεί το Υπουργείο.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει υπογραφεί η σύμβαση και αναμένεται να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία σε 720 ημέρες, λύνοντας το πρόβλημα της λειτουργίας του έργου», ενώ για τον φορέα διαχείρισης του φράγματος σημείωσε:

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε γι’ αυτό το τεράστιο έργο που χρηματοδοτείται για να έχουμε ύδρευση. Απορώ γιατί οι φορείς τσακώνονται 15 χρόνια. Ας ξεφύγουμε από ιδεοληψίες που καθυστερούν τα έργα και βάζουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή τους».

Αναφερόμενος στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου, εξήγησε ότι «στην περίπτωση του φράγματος θα λειτουργεί με το δημόσιο να ελέγχει και να ασκεί τιμολογιακή πολιτική και τον ιδιώτη να λειτουργεί και να συντηρεί το έργο».

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Ο Κώστας Πελετίδης εμμένοντας στην γραμμή του ΚΚΕ περί κρατικισμού, και αδιαφορώντας για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις από την ανεξέλεγκτη ανόρυξη, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα:

«Η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε και αγωνίζεται να μη φορτωθεί στο λαό της Πάτρας, αλλά και της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, που ανέρχεται ετησίως στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μέχρι σήμερα έχει γίνει κατορθωτό και για τα 5 επόμενα χρόνια ο λαός των τριών Δήμων θα γλιτώσει 20 εκατομμύρια ευρώ.

Χάρη στους αγώνες μας, διασφαλίστηκαν όλα τα παραπάνω. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας, θα ξεπερνάμε συνεχώς εμπόδια που θα παρουσιάζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Καραμανλής: Δίνει το Φράγμα σε ιδιώτη με αβάντα Πελετίδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: