ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Στα ύψη τα επίπεδα κορονοϊού - 33 νέοι θάνατοι


 

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται για άλλη μία τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν 599 νέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο υπήρξε αύξηση των θανάτων, καθώς άλλοι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (έναντι 25). Οι διασηλωνωμένοι ασθενείς είναι 328.

Συνολικά έγιναν 35.039 τεστ (12.275 μοριακά και 22.764 rapid).

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.283, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.682 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44.815 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Δίχως τέλος μοιάζει το κυβερνητικό μπάχαλο με τα κρούσματα κορωνοϊού καθώς μετά τα όσα έγιναν στην Κοζάνη και στην Αργολίδα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη σημερινή έκθεση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, κρούσματα στα Τρίκαλα που αφορούν και προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα όπως βλέπουμε στη σχετική ανακοίνωση, στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων εντοπίστηκαν 16 κρούσματα, αλλά εάν κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά υπάρχει αστερίσκος σύμφωνα με τον οποίο «περιλαμβάνονται κρούσματα προηγούμενου διαστήματος λόγω καθυστερημένης δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο ασθενών covid-19».

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα ετεροχρονισμένα θύματα στην Κοζάνη, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης την Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου με αφορμή την ετεροχρονισμένη δημοσίευση 49 κρουσμάτων της περιόδου Νοεμβρίου 2020 στα αποτελέσματα της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021, ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να ερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Το επικίνδυνο μπάχαλο το ομολόγησε ο ΕΟΔΥ στη χθεσινή του ημερήσια έκθεση.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την παντελή έλλειψη ενός ορθολογικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη εξαπολύουν 67 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική - Συμμαχία. Όπως σημειώνουν με επίκαιρη επερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, η κατάσταση στην περιοχή έχει οδηγηθεί εκτός ελέγχου υγειονομικά και οικονομικά.

«Σε αυτό το δεύτερο κύμα υπήρξαν και υπάρχουν περιοχές, με προεξάρχουσα τη Θεσσαλονίκη, που ειδικά στους τομείς της υγείας και των μεταφορών η κατάσταση υπήρξε κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Οι προϋπάρχουσες της πανδημίας αδυναμίες των παραπάνω τομέων, επιδεινώθηκαν δραματικά εξαιτίας της, δημιουργώντας μία ζοφερή συνθήκη ζωής για τους κατοίκους ειδικά της πόλης της Θεσσαλονίκης», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: