ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Υπουργικό Συμβούλιο: Δικαίωση Καρανίκα από Γεωργιάδη που καυγάδισε με τον Βορίδη

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης

Κόντρα Γεωργιάδη - Βορίδη, αλλά και δικαίωση του Νίκου Καρανίκα από τη Ν.Δ. περιελάμβανε το μενού του υπουργικού συμβουλίου!  Όλα περιστρέφονται γύρω από το νομοσχέδιο για την εξαγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη στο υπουργικό ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης, αναπτύσσοντας το νομοσχέδιο, μίλησε με θετικό τρόπο για τη συνεισφορά του Ν. Καρανίκα (που τόσα του έχουν σύρει στη Ν.Δ.) στην προσέλκυση επενδύσεων για καλλιέργεια κάνναβης - εκτιμάται ότι πρόκειται για επενδύσεις της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, καθώς, όταν τον Ιούνιο του 2019 αποχώρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν υποβληθεί 30 επενδυτικά σχέδια.

Ειρωνείες μεταξύ των υπουργών

Στο υπουργικό συμβούλιο, αμέσως μετά τον  Άδ. Γεωργιάδη πήρε τον λόγο ο Μ. Βορίδης, ο οποίος με λεπτή ειρωνεία αναφέρθηκε στον «κύριο υπουργό Αναπτύξεως» απορρίπτοντας συνολικά το νομοσχέδιο. Ο  Άδ. Γεωργιάδης του απάντησε στο ίδιο ύφος μιλώντας για τον «κύριο υπουργό των Εσωτερικών». Η αντιπαράθεση σταμάτησε με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδειξε ότι τον νοιάζει μόνο το εκλογικό κόστος. Αυτό που κατάλαβε και αναγνώρισε ο πρωθυπουργός είναι ότι ο Μ. Βορίδης αναφέρεται σε δικό του εκλογικό κοινό και του υποσχέθηκε ότι στην Ανατολική Αττική, δηλαδή στην Περιφέρεια όπου εκλέγεται ο Μ. Βορίδης, δεν θα αδειοδοτηθούν τέτοιες επενδύσεις!

Υπογραμμίζεται ότι ο Μ. Βορίδης φέρεται να διαφώνησε με το νομοσχέδιο, κάνοντας επί της ουσίας αντιεισήγηση στον υπουργό Ανάπτυξης. Η τοποθέτησή του ήταν και ιδεολογική, καθώς ουσιαστικά κατήγγειλε εμπόριο ναρκωτικών με την άδεια του κράτους. Σημειώνεται ακόμη ότι ο Μ. Βορίδης στη θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν προχώρησε επενδύσεις που αφορούσαν την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, αν και στη Βουλή ήταν πολύ προσεκτικός, δηλώνοντας στις 2 Ιουνίου 2020 ότι «η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης αποτελεί πολιτική επιλογή και αυτής της κυβέρνησης. Αν δεν αποτελούσε, θα το είχατε ακούσει και θα την είχαμε καταργήσει».

Αυτό όμως που δεν γνώριζε ο Μ. Βορίδης ήταν ο αθόρυβος ρόλος που έπαιξε ο Ν. Καρανίκας για τη σύνταξη του παρόντος νομοσχεδίου. Ο στενός συνεργάτης τού Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019 είχε χρεωθεί τον φάκελο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Με τη στήριξη του τότε πρωθυπουργού κατάφερε το 2017 να περάσει τη νομιμοποίηση της χρήσης της στην Ελλάδα και το 2018 να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να καλλιεργήσουν κάνναβη.  Έτσι μπόρεσε να προσελκύσει δεκάδες επενδύσεις από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα (και μάλιστα σε χειμαζόμενες και παρατημένες αγροτικές περιοχές), με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα μας να ηγείται σε όλη την Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Όταν η Ν.Δ. έβλεπε «ατέλειωτους μπάφους»

Βεβαίως, τότε που η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφιζε τους νόμους, η Ν.Δ. ήταν «στα κάγκελα» και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθεί την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια χασίς και ότι κάνει την Ελλάδα «απέραντο μπάφο»! Ο Μ. Βορίδης έλεγε στη Βουλή: «Ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς, αυτό νομοθετείτε σήμερα». Ο εισηγητής τής Ν.Δ. στη Βουλή Κώστας Βλάσσης (που σήμερα είναι υφυπουργός Εξωτερικών) έλεγε: «Αν ο Ν. Καρανίκας θέλει να κάνει την Ελλάδα όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε». Αλλά και μετεκλογικά η Ν.Δ. έδωσε δείγμα γραφής όταν τον Ιούλιο του 2019 ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωνε ότι το Μαξίμου ήταν γεμάτο «χασισοκαπνό»! Σήμερα όμως και εδώ η Ν.Δ. έκανε κυβίστηση…

Η συνάντηση Καρανίκα στο υπ. Ανάπτυξης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Καρανίκας συνετέλεσε και στη διαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου. Από το γραφείο του  Άδ. Γεωργιάδη τον αναζήτησαν και εκείνος κατέβηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη όπου ζει εδώ και ενάμισι έτος.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας η οποία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων σε επίπεδο γενικού γραμματέα υπουργείου, διευθυντή γραφείου του υπουργού κ.λπ. Σ’ αυτήν τη συνάντηση ο Ν. Καρανίκας περιέγραψε το διεθνές νομοθετικό πλαίσιο, τις προθέσεις των επενδυτών, την πορεία της αγοράς και βοήθησε ώστε να καταρτιστεί το νομοσχέδιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: