ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τα μέρα προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού πήγαν περίπατο

 

Όλα τα μέτρα προστασίας από την μετάδοση του φονικού κορωνοϊού πήγαν περίπατο, το απόγευμα της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αιγίου. Οι ιερείς, ανάμεσά τους και οι δυο αρχιερείς της τοπικής εκκλησίας και οι πιστοί δεν φορούσαν μάσκα, ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Αδιάψευστος μάρτυρας των εικόνων που μας φέρνουν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο τοπικό lock down, οι φωτογραφίες που έστειλε στο dete.gr, η ίδια η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να κάνει γνωστή την επιστροφή της εικόνας της Τρυπητής στον Μητροπολιτικό ναό του Αιγίου.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι πιστοί που βρίσκονται εντός του ναού είναι ο ένας δίπλα στον άλλο και η πλειοψηφία τους δεν φορά μάσκα προστασίας στο πρόσωπο. Φυσικά, μάσκα δεν φορούν ούτε οι ιερείς, οι οποίοι εξαιρούνται του μέτρου εντός των ναών, με απόφαση της Πολιτείας…

Στις ίδιες φωτογραφίες φαίνονται οι πιστοί που σχηματίζουν ουρές, ο ένας δίπλα – δίπλα με τον άλλο, για να ασπαστούν την εικόνα της Παναγίας, αμελώντας για τα μέτρα προφύλαξης από το κορωνοϊό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νυν Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, αγνοεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μεσούσης της καραντίνας, στις 24 Απριλίου,  ο Δεσπότης – υπό τις ευλογίες του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου – είχε σπάσει τα μέτρα και είχε προχωρήσει σε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, στη αρχή πεζή και στη συνέχεια πάνω στο γνωστό αγροτικό όχημα, μέσω του οποίου είχε γίνει αγιασμός της πόλης στις αρχές του ίδιου μήνα.

Όσο για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ήταν αυτός που στην αρχή του κορωνοϊού, προέτρεπε τους πιστούς να ψεκάζονται με… αγιασμό για να προστατευτούν από τον ιό…

Φάνης Βγενόπουλος

 

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε στο Dete η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει ως εξής:

“Μετά από παραμονή δύο εβδομάδων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιώς, όπου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου μεταφέρθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό του Ιερού Κλήρου και των ευσεβών χριστιανών, η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής επέστρεψε χθες, Κυριακή 1η Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, στον οποίο φιλοξενείται προσωρινά λόγω των εργασιών ανακαίνισης του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος.
Η Εικόνα της Πολιούχου της πόλεως του Αιγίου, στο πλαίσιο των εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Δημήτρια 2020», είχε μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, όπου συνέρρευσαν εκατοντάδες ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για να προσευχηθούν στη Χάρη Της, ζητώντας την πρεσβεία Της για ενίσχυση και ενδυνάμωσή τους.
Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής έφθασε στον Καθεδρικό Ναό του Αιγίου με κάθε επισημότητα λίγο μετά τις 5:30μ.μ., συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμο, τον π. Πολύκαρπο Μπόγρη, Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον π. Δημήτριο Αρώνη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων, τον π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου και τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων π. Χαρίτωνα Παπά.
Εκεί έγιναν δεκτοί με τις πρέπουσες τιμές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, από ιερείς και δεκάδες συγκεντρωμένους πιστούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν την Ιερή Εικόνα με προσευχές και έκδηλη χαρά.
Στη συνέχεια με ψαλμωδίες και κωδωνοκρουσίες μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Εικόνα της Παναγίας μας τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ακολούθησε εόρτιος δέηση και λιτάνευσή της εντός του Ιερού Ναού. Τέλος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες την τοποθέτησαν και πάλι στον Θρόνο Της.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, κ. Ιερώνυμο, για την άδεια μεταφοράς της Θαυματουργής Εικόνας στον Πειραιά αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προσκυνήματος.
Χαρακτήρισε την ημέρα αυτή ιδιαίτερη, γεμάτη από ανάμεικτα συναισθήματα αφενός λύπης για τον αποχωρισμό της σεπτής Εικόνας με την οποία ο λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας συνδέθηκε πνευματικά αλλά και χαράς για την επιστροφή της στο Αίγιο «όπου θα συνεχίσει να σκέπει ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο Ιησούς Χριστός ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική σωτηρία», όπως καταληκτικά υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, εμφανώς ικανοποιημένος για την επιστροφή της Πολιούχου Παναγίας μας στην εστία Της αλλά και για την ευλογημένη ολοκλήρωση του προσκυνήματος, που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες χριστιανούς εκτός Αιγίου να προστρέξουν ικετευτικά στη Χάρη Της, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο και τους εφημέριους του Ιερού Ναού, στον οποίο ιεροπρεπώς φιλοξενήθηκε η Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής.
Εν τέλει, για άλλη μια φορά, διατύπωσε την πάγια πεποίθησή του πως η Υπεραγία Θεοτόκος σκεπάζει αποδεδειγμένα με τη Χάρη Της όχι μόνο το Αίγιο αλλά ολόκληρη την πατρίδα μας στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας. Παράλληλα κάλεσε πατρικά το ποίμνιό του να Την επικαλείται διαρκώς, ώστε Εκείνη να στέλνει τις προσευχές μας στον Υιό Της και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός με τη σειρά Του να χαρίζει αγιασμό και φωτισμό στις καρδιές όλων των ανθρώπων.”

Από το πατραϊκό πόρταλ Dete.gr και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: