ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Κομματικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούνται και σχολιάζουν

Πώς σχολιάζετε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού; 

·       Είναι ευχή όλων το εμβόλιο να έρθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά να επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών.

Την ημέρα που έχουμε 3.209 κρούσματα, 480 διασωληνωμένους και 60 νεκρούς, χθες, όταν γιατροί και νοσηλευτές βγάζουν κραυγή αγωνίας ότι εργάζονται σε συνθήκες πολέμου χωρίς προσωπικό, η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν βρίσκεται καν διαθέσιμο. 

Είναι ευχή όλων να έρθει το συντομότερο δυνατόν, αλλά είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να επιμένει να μην κάνει τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά να επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών.

Σημεία δηλώσεων Αλ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα

--Δώσαμε μια ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε. Από δω και στο εξής να έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη.

-- Η εικόνα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν επί 8 μήνες η κυβέρνηση δεν επιδείκνυε μια εγκληματική αδράνεια  και  ολιγωρία, έναν εγκληματικό εφησυχασμό. Δεν πιστεύω ότι αυτό οφείλεται μονάχα στην ανικανότητα , στην αδυναμία να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης της στιγμής. Οφείλεται και στην ιδεοληπτική εμμονή αυτής της κυβέρνησης σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη... Μιλούσε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ γιατί είναι άχρηστο. Και μάλιστα εδώ που βρισκόμαστε, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, είχε προωθήσει την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου του,  για την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού και την αλλαγή του νομικού πλαισίου, να γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτή είναι η πολιτική θέση και άποψη του  κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. 

-- Από την μια έχουμε την ανθρώπινη ζωή από την άλλη όμως υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε συνανθρώπους μας στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης χωρίς μισθό, άνεργοι πολλούς μήνες  ή με ελάχιστο εισόδημα  για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε 4,5 δισεκ. ευρώ απώλεια εισοδήματος ενώ το 12 % των εργαζόμενων να ζουν κάτω από τα 200 ευρώ.

-- Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε διεύρυνση  των ανισοτήτων και στα σχολεία με την τηλεκπαίδευση. Σήμερα που ξεκίνησε και το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στο μάθημα γιατί οι οικογένειές τους δεν έχουν υπολογιστή ή είναι δύο και τρία παιδιά ή εργάζεται ο γονιός με τηλεργασία. Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση αυτό το πρόβλημα και αν το αντιλαμβάνονται ποιες κινήσεις θα γίνουν. Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να υπάρχει τέτοιο θέμα, αφού η πρόσβαση στην μάθηση είναι πρωταρχικό δικαίωμα και πρέπει να το διασφαλίσουμε για όλους. 

Πώς σχολιάζετε τα νέα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση των μαθητών του Δημοτικού; 

Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε. Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει.

Γιατί επικαλείστε ανακοίνωση ένωσης αστυνομικών για να επικρίνετε την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τις ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας; 

Διότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει κακοστημένη φιέστα, αναχρονιστικά μηνύματα και μη ανεκτή διαχείριση, ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου. Αναφέρεται σε κινητοποίηση 6.000 αστυνομικών δυνάμεων, που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, και σε τακτικές που απέχουν πόρρω από συντεταγμένη Πολιτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι που διάλεξε να παίξει η Νέα Δημοκρατία εν μέσω πανδημίας, ώστε να μετακινήσει τη δημόσια ατζέντα της συζήτησης από τις τραγικές ευθύνες που έχει στην διαχείρισή της, την έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε αποκλειστικά για ευθύνες Χρυσοχοΐδη, αλλά έτσι θα κάναμε μεγάλη χάρη στον κ. Μητσοτάκη. Η ευθύνη σε αυτούς τους χειρισμούς βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.

Κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς συνιστούν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Τι απαντάτε; 

Την ώρα που 350 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μπαίνουν σε καραντίνα, ο κ. Καραμανλής, ξεχνώντας την παραδοχή εγκληματικού εφησυχασμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες από τον κ. Μητσοτάκη, επανέλαβε σήμερα τις γνωστές ασυναρτησίες: πως δεν αποδεικνύεται ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση που υποχρεώνει μέχρι και τα ταξί να έχουν έναν μόνο επιβάτη για να μη μεταδίδεται ο ιός, πουλάει τρέλα πως στις δημόσιες συγκοινωνίες, που παστώνονται καθημερινά εδώ και τόσους μήνες οι πολίτες, «δεν κολλάει».

Την ίδια ώρα,  η αυτοψία των εποπτών δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής διαψεύδει τους αστείους ισχυρισμούς και υπογραμμίζει το αυτονόητο: πως τα ΜΜΜ αποτελούν εστίες μετάδοσης της πανδημίας.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών το βράδυ;  

·       Πρόκειται για μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό του κυβερνητικού παραλόγου. Κάθε δυο μέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το ατομικό τζόκινγκ των πολιτών μετά τις 9. Κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που αντί να ενισχύει το ΕΣΥ και να θωρακίζει την κοινωνία, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ανεύθυνα παιδιά.

Η αναγγελία της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τον κ. Χαρδαλιά είναι μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό του κυβερνητικού παραλόγου. Κάθε δυο μέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμιζε τη σημασία οι πολίτες να βγαίνουν για ατομική άσκηση. Χθες ο κ. Πιερρακάκης διέψευσε τον κ. Πέτσα που διακινούσε πληροφορίες για δήθεν 1 εκατ. SMS για ατομική άθληση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από το ατομικό τζόκινγκ των πολιτών μετά τις 9. Κινδυνεύει από μια κυβέρνηση που αντί να ενισχύει το ΕΣΥ και να θωρακίζει την κοινωνία αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ανεύθυνα παιδιά.

Πώς σχολιάζετε τη δημόσια παραδοχή από τον υπουργό Ανάπτυξης ότι η κυβέρνηση δεν εκτίμησε σωστά τη σφοδρότητα της πανδημίας κατά το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι; 

·       Πρόκειται για κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας. Οι πολίτες πληρώνουν τις φιέστες Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας.

Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του,
η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα.

 

Πώς σχολιάζετε το ότι ο κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε την εν λόγω παραδοχή;

·       Ο κ. Γεωργιάδης μάλλον ενόχλησε το Μαξίμου. Η αλήθεια όμως είναι ότι η χώρα μας πληρώνει σήμερα τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Το επιβεβαιώνει και μόνη της εξάλλου η κυβέρνηση, η οποία τώρα θυμήθηκε να απαιτήσει αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι υπό την πίεση των τουριστικών κολοσσών σφύριζε αδιάφορα στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πανικός του κ. Γεωργιάδη που έχει ανασκευάσει μέσα σε πέντε ώρες τρεις φορές την παραδοχή του ότι το άνοιγμα του τουρισμού συνδέεται με την έκρηξη της πανδημίας, απλά επιβεβαιώνει πως η αλήθεια που του ξέφυγε μάλλον ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η χώρα μας πληρώνει σήμερα τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Το επιβεβαιώνει και μόνη της εξάλλου η κυβέρνηση, η οποία τώρα θυμήθηκε να απαιτήσει αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι υπό την πίεση των τουριστικών κολοσσών σφύριζε αδιάφορα στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί καταθέσατε τροπολογία στη Βουλή για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ειδικής επιτροπής επιστημόνων; 

·       Αν η κυβέρνηση ΝΔ καταψηφίσει την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα

Για να μάθουν οι πολίτες εάν συνέστησε αυτή η επιστημονική ομάδα τα μέτρα τα οποία τελικώς παίρνει η κυβέρνηση; Για να διαπιστώσουμε εάν έχουν εργαλειοποιηθεί επιστήμονες και εάν οι εισηγήσεις τους εισακούστηκαν ή όχι. Διότι υποψιαζόμαστε βάσιμα ότι οι εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής φιλτράρονται με κριτήριο το κυβερνητικό αφήγημα για δήθεν τεράστια επιτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Φιλτράρονται δηλαδή με γνώμονα την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης και όχι την ασφάλεια των πολιτών. Η κυβέρνηση λοιπόν θα έπρεπε να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα ώστε να πείσει ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν όντως οι εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Αν η κυβέρνηση ΝΔ καταψηφίσει την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: