ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Υπόλογη στη συνείδηση των πολιτών η ΝΔ - 72 οι θάνατοι

Εξαντλημένοι οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Αναζητούν λίγη ξεκούραση.                                                   

Ενώ είναι γεμάτο  το 96% των κλινών ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών για πρώτη φορά σήμερα οι διασωληνωμένοι έσπασαν το φράγμα των 500, καθώς πλέον ανέρχονται σε 519, ενώ σημειώθηκε και αρνητικό ρεκόρ με 72 θανάτους με το συνολικό αριθμό νεκρών στη χώρα μας να ανέρχεται σε 1.419. 573 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

«Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια» αναφέρει με δήλωσή του ο Αλ.Τσίπρας...      

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 673 κρούσματα

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού είναι 2.581. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 673 κρούσματα, στην Αττική 582, στη Λάρισα 105, στη Μαγνησία 108 και στην Πέλλα 107

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.581 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.7812, εκ των οποίων το 53.5% άνδρες. 4766 (5.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22.295 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνομένοι νοσηλεύονται 519 ασθενείς ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 156 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.  440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των νεκρών ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 3.227 νέα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 499. Την περασμένη Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 3.038 νέα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 336.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Πριν λίγες εβδομάδες μας καθησύχαζαν ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες και ότι το ΕΣΥ ενισχύθηκε καθοριστικά. Και μέσα σε λίγες μέρες το ΕΣΥ καταρρέει.

Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;

Να λοιπόν και ένα διάγραμμα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμα όμως και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα στο σημερινό δραματικό αδιέξοδο του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ δαπάνης για περαιτέρω εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ.

Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού, είναι κάτι χειρότερο: εγκληματικά ιδεοληπτικοί.

Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή. Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια.

Αυτό εξηγεί άλλωστε και την ολιγωρία της τόσο καιρό να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη. Καθώς και την επιλογή, ακόμη και την καθυστερημένη επίταξη να την δρομολογήσει σε δυο μικρές κλινικές και όχι στο Διαβαλκανικό ή σε άλλες μεγάλες κλινικές. Γιατί εκεί τα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη στη συνείδηση των πολιτών και ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν τούτη την ώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: