ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Απελπιστική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Τις τελευταίες ημέρερες μετρούμε συνεχώς νεκρούς με μέτρο το εκατό, αλλά πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι πολίτες  και να μην κάνουν πολλές επισκέψεις στους δικούς τους, προέτρεψαν η ειδική που ανέλαβε την ενημέρωσή μας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ρίχνοντας την ευθύνη για το ξάπλωμα του ιού, που αλλού; Μα στους πολίτες!  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που σφύριζε αδιάφορα για την λαίλαπα που ερχόταν, καμία ευθύνη δεν έχει;                             

Αποκαλυπτικοί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ είναι οι αριθμοί για τις κλίνες ΜΕΘ που έχουν απομείνει κενές αυτή τη στιγμή στη χώρα μας για τους ασθενείς με κορονοϊό.

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη. Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό ξεπερνούν τις 4.400, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid 19 στην επικράτεια έχει φτάσει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%» ανέφερε η καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Επίσης μίλησε για «σταθεροποίηση» της επιδημίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, ακόμη και για «πτώση στα κρούσματα», κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών.

Ωστόσο, η μείωση αυτή στις θετικές διαγνώσεις δε γίνεται «με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογράμμισε η Β. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: