ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Επιτέλους, ανώτατο όριος τιμής στα τεστ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ζητούσε να οριστεί ενιαία τιμή του τεστ ανίχνευσης του ιού, προσιτή για τον κόσμο και αφού παράγινε η κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών σήμερα αποφάσισε το υπ. Υγείας να βάλει ανώτατο όριο τιμής. Και τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ που θα το περιλαμβάνει.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε θέσπιση ανώτατων τιμών για τα τεστ ελέγχου για τον κορωνοϊό που γίνονται, προκειμένου να μην υπάρχουν, όπως ανέφερε φαινόμενα κερδοσκοπίας και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Σύμφωνα με τον Π. Σταμπουλίδη, για τα τεστ μοριακού ελέγχου η ανώτατη τιμή θα είναι τα 40 ευρώ, ενώ για τα Rapid tests (ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου) τα 10 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει σχετική τροπολογία για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί υπουργική απόφαση. Σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο το κάθε τεστ μοριακού ελέγχου κοστίζει περίπου 13 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: