ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Νέα ΔΑΚΕ: Πατρίκιοι και Πληβείοι δημιουργούνται στην Υγεία

 


Το Υπ. Υγείας ανακρούει πρύμνη, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για ενίσχυση των δομών της Υγείας, αλλά και των μισθών υγειονομικών! - Αντιδράσεις από ΠΟΕΔΗΝ και ΔΑΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας, με έγγραφο που εστάλη στα νοσοκομεία της χώρας, είχε ζητήσει να αποστείλουν μέχρι την ∆ευτέρα 23/11/2020, τα ονόματα όσων εργαζομένων απασχολούνται στην διαχείριση του κορονοϊού, με σκοπό «να δοθεί κάποιο επίδομα».

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα εκ μέρους των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, αλλά και εντός της τοπικής ΝΔ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σωτήρη Καρβέλη, της ΝΟΔΕ Αχαΐας του κόμματος (βλέπε φωτογραφία) που μιλά για λίστες, που είχαν δημιουργηθεί σε νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής Αχαΐας. Ο συνδικαλιστής της παράταξης ΝΕΑ ∆ΑΚΕ, στο ΠΓΝΠ, σε δήλωσή του ειδικότερα αναφέρει:

«Κάποιοι που η κυβέρνηση της Ν.∆. έχει εμπιστευτεί σε καίριες θέσεις επιχείρησαν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους με πατρίκειους και πληβείους».

Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ, σε ανακοίνωσή του, για το θέμα, αναφέρει τα εξής:

«Επιχειρούν να διχάσουν το υγειονομικό προσωπικό. Θα τους αφήσουμε; Όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ο ιός δεν εξαιρεί εργασιακούς χώρους! Όλοι εργάζονται με αυταπάρνηση από όποιο πόστο και να βρίσκονται. Στον πόλεμο όλοι είναι σημαντικοί.

Ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε τη μάχη πρέπει να δουλέψουμε σαν αλυσίδα και αυτό κάνουμε! Το Υπουργείο αντί να μας διδάξει αυτό επιχειρεί να σπάσει τους κρίκους σε ώρα μάχης; Μας άφησε χωρίς προσωπικό και τώρα επιχειρεί να μας διασπάσει; Για ποιο όφελος; Απαιτούμε: Επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους Εργαζόμενους. Τώρα προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες. Ένταξη στα ΒΑΕ. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν!

Στο ίδιο μοτίβο διαμαρτυρίας η Πανελλήνια ∆ΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ζητά να δοθεί το επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους. Με επιστολή της, στον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και τον υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη, τονίζει ξεκάθαρα και απερίφραστα προςκάθε κατεύθυνση, ότι:

«Η πρότασή της, είναι το όποιο επίδομα να δοθεί οριζόντια σε όλους τους εργαζόμενους, στο ΕΚΑΒ, στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την σχέση εργασίας», τονίζει και προσθέτει:

«Όλοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αυτή την δύσκολη περίοδο, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με το καλύτερο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, να μην προχωρήσει στο διαχωρισμό και διχασμό του προσωπικού, όπως έγινε με την δωρεά του «Νιάρχου», αλλά να επιβραβεύσει όλους τους εργαζομένους με τον ίδιο τρόπο».

Εξάλλου μετά από συνεδρίαση της Ε.Ε. της η ΠΟΕ∆ΗΝ, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς» και υποστηρίζεται ότι «αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Επίσης σημειώνει ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορονοϊού, ενώ τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορονοϊού και εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν υπάρχουν υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων».

Και καλεί την κυβέρνηση, «να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες» και ζητά: «τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους».

Το υπουργείο Υγείας, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν , φαίνεται ότι ''ανακρούει πρύμνη'' και πιθανότατα θα δοθεί επίδομα σε όλους, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί, πιθανότατα ανά ειδικότητα. Προφανώς για να μην ξεφύγει από τον γενικό κανόνα δημιουργίας ''ζιζανίων'' ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Υγεία!

Αυτό, μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που κατατέθηκε επισήμως χθες με ομιλία Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατά την όποια ανακοίνωσε ότι: «στο σχέδιο  θα περιλαμβάνεται και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ. Με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό, που πρέπει να φτάσει άμεσα το 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Με 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ξεκινήσαμε με τη δημιουργία 127 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα.

Με αναμόρφωση του μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να έχουν κίνητρα οι νέοι γιατροί να εντάσσονται στο ΕΣΥ, για να φέρουμε πίσω στη χώρα τους νέους επιστήμονες μας που τόσο ανάγκη τους έχουμε σε αυτή τη μάχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: