ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Νεολόγος: 48 χρόνια από την αναστολή του, επανεκδόθη

Στα περίπτερα της Πάτρας από σήμερα, το φύλλο της ιστορικής εφημερίδας!

Σαράντα οκτώ χρόνια από την έκδοση του τελευταίου της φύλλου, όταν η διευθύντριά του, έβαζε λουκέτο, απαντώντας στην απεργία των εργαζομένων, έκανε την εμφάνισή της στα περίπτερα η εφημερίδα ''Νεολόγος Πατρών''. 

Διευθύντρια, κατ' ανάγκη, ήταν αδελφή του εκδότη, που διαβιούσε διωκόμενος στην Ελβετία. Το δικτατορικό καθεστώς Παπαδόπουλου, για να ελέγξει τον Τύπο, είχε εκδώσει νόμο, εντός του 1972, βάσει του οποίου οι διευθυντές των εφημερίδων έπρεπε να έχουν έδρα στην Ελλάδα. 

Η ιστορική εφημερίδα λοιπόν, κάνει και πάλι για τρίτη φορά μία νέα αρχή, που θα καταγραφεί ως 3η περίοδος. Δεν μπορεί παρά να της ευχηθούμε σιδηροκέφαλη, στα νέα της νηπιακά βήματα. Μία εφημερίδα που κινούνταν στον πολιτικό χώρο του συντηρητικού κέντρου, μη αποκλείοντας ακόμη και της ΕΔΑ, αριστερά της εποχής, από την ειδησεογραφία της. 

Σήμερα έρχεται να καλύψει ένα πολιτικό κενό στο αναγνωστικό κοινό της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα. Ειδικά για την Πάτρα η παρουσία του ''Νεολόγου Πατρών'' με διευθύντρια σύνταξης την Γιώτα Κοντογεωργοπούλου και αρχισυντάκτες τους Φάνη Βγενόπουλο και Διον. Ζακυνθινό, αλλά και με συνεργασίες από τον δημοσιογραφικό χώρο της Αθήνας (Ν. Παναγιωτόπουλος, Χρ. Κοραή, Δήμος Βερίκιος, Βασ. Σκουρής) και εκδότη τον Γιώργο Καραγεωργόπουλο, με σύμβουλο έκδοσης τον πατρινό δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, έρχεται να ταράξει τα εκδοτικά... ύδατα, κινούμενη στον εκτός λίστας Πέτσα, ανεξάρτητο, έτσι πιστεύεται, δημοσιογραφικό στίβο και αυτό αναφέρει στο κύριο άρθρο της, συμπυκνούμενη η κατεύθυνσή της στο κύριο άρθρο της, υπογραφόμενο από τον Τάκη Χατζή.

«...Η γραμμή μας ήταν, είναι και θα είναι η ακριβολογία στις ειδήσεις, η προσοχή στις λεπτομέρειες, η αμεροληψία και η μετριοπάθεια. Βασική μας επιδίωξη είναι η δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτικών δυνάμεων και η ανάδειξη των θέσεών τους.Ο Νεολόγος των Πατρών δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις για κανέναν. Η δύναμη της ελευθεροτυπίας είναι οι αναγνώστες». 

Με τα παραπάνω καταλήγει το κύριο άρθρο της εφημερίδας, ως δέσμευση έναντι του αναγνωστικού κοινού και εμείς εδώ είμαστε για να το διαπιστώσουμε!.

Ευχές λοιπόν, για καλή επιτυχία, από έναν αναγνώστη που υπήρξε από τους λίγους εν ζωή τυπογράφους του και το έφερε η μοίρα να βιώσει τις τελευταίες ημέρες της πτώσης του, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1972, συντείνοντος του δικτατορικού καθεστώτος, καθώς ήταν η εποχή, που ο διευθυντής του τα... είχε χαλάσει με τους εθνικιστές του εθνικού απομονωτισμού, που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την είσοδο της χώρας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα... 

Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou, Γιώργος Δ. Μόσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: