ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κορωνο – αγλαΐσματα (3): Η απάντηση του ιδιωτικού τομέα

 

Ο κύριος Μ. ήταν έτοιμος για ένα ακόμη διάγγελμα. Η Αριστερά το είχε παρακάνει με την γκρίνια της. Στο πρόσωπό του χαράχτηκε το γνωστό δαιμονικό χαμόγελο. Τώρα που οι ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν τα εμβόλια, έπρεπε να δώσει στην Αριστερά μια αποστομωτική απάντηση. Οι μητροπόλεις του καπιταλισμού είχαν φροντίσει γι αυτό. Είχαν χρηματοδοτήσει με δισεκατομμύρια ιδιωτικές εταιρείες και όχι τους κρατικούς οργανισμούς. 

-Στην τρέχουσα πανδημία, είπε ο κύριος Μ., η Αριστερά βρήκε ξανά την ευκαιρία να υπερασπιστεί το βραδυκίνητο και γραφειοκρατικό δημόσιο. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος πλήττονται από μια πανδημία. Κατανοώ ότι ο φόβος κυριάρχησε στις καρδιές των ανθρώπων. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι αγωνιούν αν θα βρουν μια θέση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή μια άδεια ΜΕΘ να τους δεχτεί. 
 
Έλαβα υπόψη μου αυτήν τη νέα κατάσταση. Ενίσχυσα με σύνεση το ΕΣΥ με νέους διορισμούς και νέες ΜΕΘ. Πέραν αυτού όμως του αυτονόητου μας ζητά κι άλλα: Να κάνουμε διορισμούς και στην παιδεία. Μα δεν βλέπουν πως τώρα με την τηλε-εκπαίδευση, αναδείχτηκε η απόλυτη υπεροχή της ιδιωτικής παιδείας; Μας ζητά επίσης διορισμούς και στην πρόνοια και στις συγκοινωνίες. Σε λίγο θα ζητήσει να ανακτήσει το δημόσιο και τις υποδομές, που με κόπο ξεφορτώθηκε από πάνω του: αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικές οδούς κλπ. 
 
Ευτυχώς έρχονται τα εμβόλια και η πανδημία θα πάρει τέλος. Θα σταματήσει η προπαγάνδα της και η ανίερη επίθεση κατά του ιδιωτικού τομέα. 
 
Γιατί, αγαπητοί συμπολίτες, ποιοι δημιούργησαν τα εμβόλια; Η Pfizer, η BioNTech, η Moderna. Τελικά, κύριοι της Αριστεράς, αθεράπευτοι νοσταλγοί του δημοσίου, η ίδια η πανδημία δίνει την απάντησή της. Τα σωτήρια εμβόλια δεν τα δημιούργησε κανένα κρατικό ΕΣΥ, κανένα κρατικό πανεπιστήμιο, κανένας κρατικός οργανισμός. Αλλά ο ιδιωτικός τομέας, μέσα από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες του.
 
ΥΓ. Γράφοντας το Κορωνο – αγλαϊσματα (1): ΜΕΘ, δεν μπορούσα να φανταστώ πως η πραγματικότητα θα με ξεπερνούσε με τη δήλωση Γ. Γεραπετρίτη: «Οι ΜΕΘ δεν είναι λύση του ζητήματος… Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα σήμαινε.. πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: