ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Ανάμεσα στις επιτυχημένες η εκδήλωση της ΝΕ Αχαΐας για την κοινωνική πρόνοια

  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα που έχουν ανάγκη, δραστηριοποιείται και επαγρυπνεί στην κατεύθυνση της παροχής ενημέρωσης και βοήθειας στις πλέον ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. 

                                                                                                                                Και με ανακοίνωσή του αναγνωρίζει πως  ανάμεσα στις επιτυχημένες πανελλαδικά  βρίσκεται η διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΕ Αχαΐας για την  κοινωνική                                  πρόνοια                                                                                                                            

Με ανακοίνωσή του καλεί τους συμπολίτες μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που επιθυμούν τη βοήθειά μας ή την ενημέρωσή μας για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, να επικοινωνούν μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά 

Στις παρούσες δυσχερείς συνθήκες είναι απόλυτα αναγκαία η μόνιμη και αμφίδρομη επαφή του Τμήματος μας με όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζει η ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.                                                                                                                                       

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:                                                                                                              

«Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας λόγω των πολύμορφων συνεπειών της πανδημίας του covid19, του lockdown και του εγκλεισμού συνεχίζεται με αυξανόμενη μάλιστα ένταση. Διανύουμε κρίσιμες και πρωτόγνωρες στιγμές που δημιουργούν σε όλους μας πολύ μεγάλα και συχνά δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, που είναι τα άτομα με αναπηρία, οι άστεγοι, οι  ηλικιωμένοι, οι ρομά, οι πρόσφυγες και όλοι όσοι διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες σε ιδρύματα,  καταυλισμούς, φυλακές κ.λ.π. Είναι αυτοί που χρειάζονται την μεγαλύτερη βοήθεια και ενίσχυση γιατί είναι οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνικής αλυσίδας. Αν αυτοί σπάσουν, ή αν καταρρεύσουν οι δημόσιες προνοιακές δομές και τα ιδρύματα, ακολουθώντας την τραγική σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ, τα προβλήματα θα είναι τεράστια με άσχημες εξελίξεις για όλους μας.

Και δυστυχώς λόγω της απαράδεκτης κυβερνητικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας, τα κρούσματα στους χώρους αυτούς, με θλιβερά μάλιστα αποτελέσματα, βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προκειμένου να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, δραστηριοποιείται και επαγρυπνεί στην κατεύθυνση της παροχής ενημέρωσης και βοήθειας στις πλέον ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας. Στα πλαίσια αυτά:

·          Ενημερώνουμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκες, καθώς και για τις δυνατότητες ενίσχυσης και προστασίας των πλέον ευάλωτων από αυτούς.

 Ενημερώνουμε για όλες τις υφιστάμενες προνοιακές δομές καθώς και για τις δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής υποστήριξης που λειτουργούν.

·     Συγκεντρώνουμε και καταγράφουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις προνοιακές δομές – κυρίως του Δημοσίου, των Δήμων και των διάφορων ιδρυμάτων - σχετικά με τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους σε προσωπικό και εξοπλισμό.

·          Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες ολοκληρωμένες προτάσεις και πιέζουμε προς την Κυβέρνηση και τους Δήμους για τη λήψη σειράς έκτακτων (ή και μόνιμων) μέτρων στήριξης των πιο ευάλωτων και εν γένει πληττόμενων συμπολιτών μας με πλέον σημαντική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την άμεση θέσπιση του Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης από το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ»

https://menoumeorthioi.syriza.gr/income.html

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που επιθυμούν τη βοήθειά μας ή την ενημέρωσή μας για όλα τα παραπάνω, να επικοινωνούν μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά με τους παρακάτω τρόπους:

·     Ηλεκτρονικά

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τμήματος syrizapronoia@gmail.com

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση thfotiou@parliament.gr της ΘΕΑΝΩΣ ΦΩΤΙΟΥ                                                                                                                            Βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας Αναπληρώτριας Τομεάρχη της Κ.Ο. για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

·     Τηλεφωνικά
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑ ΣΟΦΙΑ τηλ.  6972923961 Συντονίστρια του Τμήματος.

ΠΛΙΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ τηλ. 6946505419 Αναπλ .συντονιστής του Τμήματος.

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ τηλ. 210-3803864 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιου Τομέα Αθήνας, Αναπληρ. Τομεάρχης της Κ.Ο. για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.                                                                                                  

Στις παρούσες δυσχερείς συνθήκες είναι απόλυτα αναγκαία η μόνιμη και αμφίδρομη επαφή του Τμήματος μας με όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επισημαίνεται πως την προηγούμενη περίοδο είχαν σημαντική επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τις Ν.Ε. Λέσβου, Ρόδου, Αχαΐας, Δυτικής Αττικής και όλων των Ν.Ε. Κρήτης κ.λ.π. κυρίως στις περιπτώσεις που συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή της Περιφέρειας και κυρίως τοπικών συλλόγων ή εκπροσώπων προνοιακών δομών.

Ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο θα πρέπει να ενισχύσουμε την ηλεκτρονική μας ενημέρωση με τις βασικές θέσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις του κόμματός μας για την Πρόνοια και την Αλληλεγγύη.

Στηρίζουμε τις υπάρχουσες δομές αλληλεγγύης ή πρωτοστατούμε στη δημιουργία νέων και κυρίως κινήσεις πίεσης για δημιουργία δομών στους δήμους. Ταυτόχρονα μας ενημερώνετε για όσες ήδη λειτουργούν».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: