ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση άνοιξε δρόμο στους ακροδεξιούς


Η Σαμαρική πλευρά στηρίζει τον στριμωγμένο Μητσοτάκη από την λαίλαπα του κορονοϊού και  την ανικανότητά του, που προκαλεί αγανάκτηση με την εγκληματική πρακτική του

Η ακροδεξιά της Δεξιάς, διά του Φαήλου Κρανιδιώτη, δίνει χείρα βοηθείας στον Μητσοτάκη, που βρίσκεται στριμωγμένος από την λαίλαπα του κορονοϊού και  την ανικανότητά του, που προκαλεί αγανάκτηση με την εγκληματική πρακτική του. Προσπάθειά της είναι να αλλάξει την πολιτική αντζέτα, που σήμερα εξελίσσεται σε βάρος της ΝΔ. 

Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής εντολή για έρευνα που έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου και πρώην σύμβουλου του Αντώνη Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργήσει την έρευνα η Κρατική Ασφάλεια η οποία θα πρέπει να διακριβώσει αν προκύπτει, κατά περίπτωση, η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Ο Φ. Κρανιδιώτης ανήμερα της επετείου σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ήταν «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ», «υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: Για την Αριστερά και για τους άλλους», ενώ αναφερόμενος στην εισαγγελία έγραφε: «Εκεί στην εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά πώς πάει;».

Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Έντονη είναι η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, μετά την εντολή της Εισαγγελίας για προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Αλ. Τσίπρα, του Δ. Κουτσούμπα και του Γιάννη Βαρουφάκη, για «παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και διέγερση σε ανυπακοή» την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση άνοιξε δρόμο στους ακροδεξιούς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.  Σκπουρλέτης έκανε λόγο για κυβερνητικό μήνυμα «αυταρχισμού και καταστολής» .

Οργισμένη ήταν η αντίδραση και από το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

«Επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την μήνυση που κατατέθηκε αναφορικά με την παρουσία των Αλ. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα και Γ. Βαρουφάκη στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, ο Περισσός τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας.»

Την ίδια ώρα, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει με ανακοίνωσή του για το ίδιο γεγονός ότι «είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων.

Μάλιστα, η παρέμβαση αυτή ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η έρευνα θα γίνει απ’ την Κρατική Ασφάλεια.

Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς «δι’ υπόθεσίν τους». Η χωροφ…η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών.  Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ…η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις».

Είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74».

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: