ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τον Πτωχευτικό Κώδικα


 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη» το αντικατέστησε με τον νόμο Φλαμπουράρη»

 

Σημεία από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για το Πτωχευτικό Κώδικα

 

·         Τρεις μέρες τώρα, οι ομιλητές της ΝΔ επαναλάμβαναν την ίδια κασέτα. Χωρίς καμία επικοινωνία με τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, χωρίς καμία διάθεση να έχουν αντίλογο, μόνο παπαγαλία της προπαγάνδας.

 

·         Το “για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ” δεν μπορεί να είναι επαρκής απάντηση σε ένα δικό σας νομοσχέδιο και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο βρίσκονται σε ριζική αντίθεση όλοι οι φορείς που τοποθετήθηκαν στη Βουλή. Όλοι, με εξαίρεση την Ένωση Τραπεζών.

 

·         Πάμε να δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια και ποια τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα ψεύδη σας.

 

·         Προστασία πρώτης κατοικίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη. Η αλήθεια είναι ότι τον αναπλήρωσε για μία ορισμένη περίοδο, ενόψει και του φόρτου που είχε προκληθεί στα δικαστήρια, με τις διατάξεις του ν. Φλαμπουράρη, προκειμένου να επιταχυνθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος και να εξασφαλισθεί, όχι να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

·         Και κοιτάξτε τώρα σε τι βαθμό φτάνει ο εξευτελισμός της λογικής. Μας λέτε ότι παραλάβατε τη χώρα χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας. Και παράλληλα μας λέτε ότι εμείς είχαμε δεσμευτεί στους δανειστές για την μελλοντική κατάργηση της. Θα μας τρελάνετε; Ή θα λέτε ότι την είχαμε καταργήσει ήδη, άρα σε τι να δεσμευτούμε; Να καταργήσουμε τα καταργημένα; Ή θα λέτε ότι δεν την είχαμε καταργήσει και τάχα δεσμευόμασταν για κάτι στο μέλλον. Και τα δυο μαζί δεν γίνεται.

 

·         Δεν χρειάζεται όμως να ψάξει πολύ κάποιος για να δει τι πραγματικά ισχύει. Για να εξακριβώσει το ψέμα σας. Αρκεί να μπει στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Διαβάζω: «Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, οι πολίτες μπορούσαν να προστατεύσουν την 1η κατοικία τους, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά αίτηση για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών που την απειλούν. Αυτό επιτυγχάνεται με το Ν. 4605/2019.». Ποιου νόμου δηλαδή; Του ν. Φλαμπουράρη. Εσείς τα λέτε μόνοι σας.

 

·         Δεν ντρέπεστε να λέτε τόσο χοντροκομμένα ψέματα. Ότι όταν παραλάβατε, είχαμε εμείς ήδη άρει τη προστασία; Όταν τον Φλεβάρη του 2020 εσείς δεσμευόσασταν ρητά στους θεσμούς να την καταργήσετε τον Απρίλη; Ντροπή σας!

 

·         Σημείο δεύτερο: φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που διόγκωσε το ιδιωτικό χρέος. Ήμαρτον και έλεος. Και ντροπή ταυτόχρονα. Κυβερνήσατε βρε αθεόφοβοι 40 χρόνια και για το χρέος φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

·         Και έρχομαι στο τρίτο σημείο της εξαπάτησης: πλειστηριασμοί. Μα φυσικά έγιναν πλειστηριασμοί, αλλά έγιναν γι’ αυτούς που αφού φέσωσαν τις επιχειρήσεις τους, ζούσαν ζωή πλουσιοπάροχη.

 

·         Εμείς το 2015, στο πιο βαθύ σκοτάδι ψηφίσαμε την αποποινικοποίηση της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο για ποσό μέχρι 100.000. Kι εσείς τώρα που βγήκαμε από το τούνελ ετοιμάζεστε να φέρετε ξανά τους πολίτες αντιμέτωπους με ποινές φυλάκισης.

 

·         Γιατί όμως ο νόμος σας είναι τόσο σκληρός και ανελαστικός; Γιατί αυτή είναι η ουσία και ο στόχος σας. Να υπάρξει με διαδικασίες fast track μαζική αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας.

 

·         Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες δεν λειτουργούν από μόνοι τους. Εσείς τους ενθαρρύνετε με τις πολιτικές επιλογές σας να κάνουν ό,τι κάνουν. Από τα 56 δισ. ρευστότητας των τραπεζών το 2020 ξέρετε πόσα πήγαν σε δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά; Μόλις τα 10 δις.Και από αυτά τα 10, τα μισά, 5 ολόκληρα δισεκατομμύρια κατευθύνθηκαν σε πέντε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις!

 

·         Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής στη χώρα είναι το ίδιο το κόμμα σας κ. Μητσοτάκη. Και σας ρωτάω: Πώς μπορεί να αισθάνεστε όταν το κόμμα σας έχει πάνω από 300 εκ δανεικά και την ίδια στιγμή ετοιμάζεστε να πτωχεύετε νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα και να ρευστοποιείτε τη πρώτη τους κατοικία για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ;

 

·         Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα δεν χρωστάτε απαντήσεις σε εμένα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα χρωστάτε απαντήσεις στη κοινωνία. Σε μια κοινωνία που αγωνιά και σε μια οικονομία που βυθίζεται. Η ανεργία αναμένεται φέτος να πάει από το 17% στο 21%, ακόμη και αν η ύφεση στο τέλος του χρόνου είναι μικρότερη από 10%. Κάτι παραπάνω από 1 στους 10, στην πλειοψηφία τους νέοι εργαζόμενοι, δουλεύουν ήδη για μισθό μέχρι 200 ευρώ. Αυτά είναι έργα δικά σας κ. Μητσοτάκη. Καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δε κατάφεραν να διαλύσουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.

 

·         Αφήστε λοιπόν για μια στιγμή τα ψέματα και την αλαζονεία στην άκρη και απαντήστε. Όχι σε εμάς.

·          

--Απαντήστε στους εργαζόμενους της εστίασης που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, χωρίς να πληρώνονται μισή υπερωρία, χωρίς καμία προστασία, κανέναν έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας.

--Απαντήστε στους καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, που γλίτωσαν τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους από τη λαίλαπα των μνημονίων και τώρα ετοιμάζεστε να τους τα πάρετε όλα.

--Απαντήστε στους εμπόρους, που σας λένε ότι με τον νέο πτωχευτικό το 81% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο πτώχευσης.

--Απαντήστε στους γονείς, που πήραν ένα δάνειο για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και τελικά θα καταλήξουν, αυτοί και τα παιδιά τους, να δουλεύουν μπας και σώσουν το σπίτι τους και την περιουσία τους από την τράπεζα.

--Απαντήστε στους αγρότες, που βιώνουν μια ανείπωτη καταστροφή τους τελευταίους μήνες και εσείς έρχεστε να δημεύσετε τη γη και την περιουσία τους για χάρη των τραπεζών.

 

·         Σήμερα κ. Μητσοτάκη, σε όλους αυτούς είστε υπόλογος. Και να το θυμάστε, στο τέλος της ημέρας σε αυτούς θα δώστε λογαριασμό. Όχι στην ελίτ που με την πολιτική σας εξυπηρετείτε και σας το ανταποδίδει με στήριξη. Αυτό έχει κοντά ποδάρια.

 

·         Εμείς δεσμευόμαστε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, να μην αφήσουμε αυτή τη μεγάλη αδικία να συνεχιστεί. Είναι ντροπή εν μέσω πανδημίας, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν πτωχεύσεις και ρευστοποιήσεις, εδώ να εφαρμόζετε μνημόνια χωρίς μνημόνιο. Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό: Ο πρώτος νόμος που θα καταργηθεί μόλις επανέλθουμε στη διακυβέρνηση του τόπου θα είναι αυτός. Το πρώτο που θα κάνουμε τη δεύτερη φορά θα είναι να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας από το παρασιτικό κεφάλαιο. Και από αυτούς που σήμερα ελέγχουν την οικονομία: τους τραπεζίτες και τα funds.

 

·         Με Συστημική τράπεζα υπό Δημόσιο μάνατζμεντ. Με αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Με παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και όχι στην ελίτ. Με προστασία της λαϊκής κατοικίας αλλά και με μια στεγαστική πολιτική που βάζει ως προτεραιότητα το δικαίωμα κάθε πολίτη στη στέγη, ως ανθρώπινο δικαίωμα. Με διεύρυνση και επέκταση του επιδόματος στέγης, που εμείς θεσπίσαμε, σε νέους και ευάλωτα νοικοκυριά. Με κούρεμα χρεών όχι για τους εφοπλιστές, αλλά για τους ευάλωτους και τους μικρομεσαίους. Όπως κάναμε ήδη για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

·         Γιατί η δεύτερη φορά θα έρθει, όσο και να σας στηρίζει η ελιτ που ευνοείτε με τη παντοδυναμία του χρήματος και των μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: