ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Έσπασε το ρεκόρ του πολιτικού ψεύτη ο Κούλης

Ανά δύο λεπτά ομιλίας, αυτό κι αν δεν είναι ρεκόρ ψεύτη πολιτικού!


Μέσα σε 65 λεπτά ομιλίας, ο  Μητσοτάκης κατάφερε να χωρέσει τουλάχιστον 33 εξόφθαλμα ψέματα!

Κατακτώντας το βραβείο του πολιτικού ψεύτη, μέσα σε 65 λεπτά ομιλίας, ο  Μητσοτάκης κατάφερε να χωρέσει τουλάχιστον 33 εξόφθαλμα ψέματα. Δηλαδή έλεγε ένα ψέμα ανά δύο λεπτά ομιλίας. ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ στο παρακάτω λινκ προς επιβεβαίωση:

https://www.syriza.gr/article/id/99070/Mnhmeio-eksapathshs-me-33-psemata-h-omilia-Mhtsotakh-–-Ena-psema-ana-dyo-lepta.html

Γιατί επικρίνετε τον κ. Μητσοτάκη για ψευδολογία στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής και μάλιστα θέσατε και ζήτημα ηθικής τάξης;

 

Ερωτήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απαντούν:

 

·         «Διότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής συνιστά μνημείο εξαπάτησης καθώς περιέχει τουλάχιστον 33 ψέματα τα οποία καταγράψαμε ένα προς ένα. Στην ομιλία αυτή, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ένα ψέμα κάθε δύο λεπτά! Το ζήτημα αυτό δεν είναι απλώς πολιτικό αλλά και κυρίως ηθικό. 

 

Την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε αναγκαστικά στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εκτρωματικό πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησής, νόμος που μετά την υπερψήφισή του μόνο από τη ΝΔ, βγάζει για πρώτη φορά στο σφυρί την πρώτη κατοικία, οδηγεί σε πτωχεύσεις φυσικών προσώπων, σε αθρόους πλειστηριασμούς και σε μαζική εκποίηση περιουσιών προς όφελος των τραπεζών. 

 

Η πολιτική κριτική που άσκησε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφορά στη στρατηγική επιλογή αναδιάρθρωσης της οικονομίας προς όφελος των τραπεζών, την ώρα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει συνειδητά επιλέξει να μην στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας, οδηγώντας εκ νέου σε έκρηξη ύφεσης, απολύσεων, μειώσεων μισθών, λουκέτων και νέα εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους. 

 

Ωστόσο, πέρα από την πολιτική κριτική, η εν λόγω ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μνημείο ψεύδους και διαστρέβλωσης. 

 

Μέσα σε 65 λεπτά ομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να χωρέσει τουλάχιστον 33 εξόφθαλμα ψέματα. Δηλαδή έλεγε ένα ψέμα ανά δύο λεπτά ομιλίας. Εν προκειμένω, δεν κάνουμε πολιτική αλλά ηθική κριτική στον κ. Μητσοτάκη. Επισημαίνουμε τα ψεύδη και τις λαθροχειρίες του. Διότι άλλο πράγμα η οπτική επί των γεγονότων και άλλο τα ίδια τα γεγονότα.  Αυτά είναι πεισματάρικα όσο και αν ο κος Μητσοτάκης νομίζει ότι μπορεί να τα αποφεύγει, να τα παραγνωρίζει, να τα διαστρεβλώνει, να τα συγκαλύπτει, να τα αποσιωπά ή να τα αναποδογυρίζει. Το ζήτημα δεν είναι απλώς πολιτικό αλλά και ηθικό. Κυρίως ηθικό. Όπως ηθική είναι η υποχρέωσή μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Δηλαδή τα γεγονότα».

 

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι χιλιάδες πλειστηριασμοί γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντάτε;

 

·         Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε. Αντίθετα, το τελευταίο εξάμηνο κοινοποιούνται σωρηδόν προγράμματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μάλιστα εκβιαστικά προς τους δανειολήπτες

 

Η αλήθεια είναι η ακόλουθη:

 

Πλειστηριασμοί στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: 25.000

Πλειστηριασμοί σε 15 μήνες διακυβέρνησης ΝΔ: 20.000

Επιπλέον, υπογραμμίζουμε ότι το θέμα δεν είναι οι πλειστηριασμοί γενικά και αόριστα, αλλά οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν έγινε. Αντίθετα, το τελευταίο εξάμηνο κοινοποιούνται σωρηδόν προγράμματα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μάλιστα εκβιαστικά προς τους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν με τους όρους που θέλει το fund, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και τέτοιοι πλειστηριασμοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: