ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Οδεύει στην Αχερουσία ο αγωνιστής Κλέαρχος Τσαουσίδης

Η αντιδικτατορική αντίσταση και η Αριστερά πενθούν την απώλεια ενός από τα ιστορικά τους στελέχη, του σύντροφου και αγωνιστή της αντιδικτατορικής δράσης Κλέαρχου Τσαουσίδη, από τη Θεσσαλονίκη, που από σήμερα οδεύει προς την Αχερουσία της αθανασίας, μετά από μακροχρόνια και γενναία μάχη με την επάρατο νόσο, σε ηλικία 73 χρόνων. 


Ο  Κλέαρχος Τσαουσίδης συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του 114 και του 15%.

Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε ενεργά στην αντιδικτατορική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής - Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φερραίου.


Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Πολύτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το Νοέμβριο του 1973. Συνελήφθη επανειλημμένα και κακοποιήθηκε από τη χουντική ασφάλεια της Θεσσαλονίκης.
Μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθως και του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Μέχρι την τελευταία του στιγμή αρθρογραφούσε με τον δικό του μαχητικό τρόπο στην ΑΥΓΗ και το DAYLY THESS.

Με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι η   κηδεία του Κλέαρχου Τσαουσίδη θα είναι πολιτική και θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στα κοιμητήρια Αναστάσεως Του Κυρίου και σύμφωνα με την επιθυμία του η σορός του θα αποτεφρωθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, της ΕΣΗΕΜΕΘ «η επαγγελματική διαδρομή του Κλέαρχου Τσαουσίδη άφησε βαθύ αποτύπωμα στην Ενημέρωση, όπως και η συνδικαλιστική του δράση μέσα από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), για την ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε ο ίδιος, και από τον ασφαλιστικό Οργανισμό ΕΔΟΕΑΠ».

Η ΠΟΕΣΥ «αποχαιρετά τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, μια από τις σημαντικότερες μορφές της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα της Ενημέρωσης, που πέθανε σήμερα, σε ηλικία 73 ετών.


Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης επί χρόνια αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας και άφησε το στίγμα του τόσο στην επαγγελματική του δράση όσο και στη συνδικαλιστική, μέσα από την ΕΣΗΕΜ-Θ και από την Ομοσπονδία.


Με αντιδικτατορική δράση και προσήλωση στην ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου, ευρυμάθεια και πίστη στην Ενημέρωση ως δημόσιου αγαθού, ο Κλέαρχος Τσαουσίδης άφησε ένα βαθύ ίχνος στην δημοσιογραφία και στην πολιτική».

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, έναν υπέροχο άνθρωπο, εξαίρετο δημοσιογράφο, μαχητή της Αριστεράς που πάλεψε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του για τη δημοκρατία και την πρόοδο», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αποχαιρετώντας τον Κλέαρχο Τσαουσίδη και εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


«Αγωνιστής της Αριστεράς και μάχιμος δημοσιογράφος, ο σ. Τσαουσίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, αφήνει ανεξίτηλο ίχνος στην ιστορία και τους αγώνες της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο Κλέαρχου Τσαουσίδη και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. .

«Δημοσιογράφοι, Άνθρωποι και Αγωνιστές σαν τον Κλέαρχο Τσαουσίδη δεν φεύγουν ποτέ», έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: