ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ανάγκη για δράσεις και διαχείριση στις δημόσιες εκτάσεις


«Χρειάζεται η δέσμευση των γύρω Δήμων που θα χρησιμοποιούν τη σχετική δομή για σύσταση φορέα διαχείρισης, ακριβής καθορισμός των δυνατοτήτων της μονάδας και συνεπαγόμενες δράσεις για αύξηση των ποσοστών και των υλικών ανακύκλωσης» ανα φέρει η ανακοίνωση της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.


Επεξεργασία

απορριμμάτων

Η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ: «Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ»

«Οι εξελίξεις στο ζήτημα της κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Φλόκα ικανοποιούν το αίτημα χιλιάδων κατοίκων όχι μόνο της Πάτρας αλλά της ευρύτερης περιοχής. Διασφαλίζουν ότι η κατασκευή θα γίνει με δημόσιους πόρους χωρίς τη συμμετοχή ιδιώτη και διευθετούν το θέμα της αρμοδιότητας του εργοστασίου δρομολογώντας τη λύση σε μακροχρόνια αλλά και μελλοντικά προβλήματα» αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Ρώρου ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ.
Και επισημαίνει με νόημα:
«Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα η δέσμευση των Δήμων που θα χρησιμοποιούν τη σχετική δομή για σύσταση φορέα διαχείρισης, ακριβής καθορισμός των δυνατοτήτων της μονάδας και συνεπαγόμενες δράσεις για αύξηση των ποσοστών και των υλικών ανακύκλωσης».
Στο σκέλος που μας αφορά άμεσα, ο Δήμος Πατρέων καλείται να εφαρμόσει προγράμματα ανακύκλωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των επιχειρήσεων προκειμένου να μειώσει τον όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων και να αξιοποιήσει τα ανακυκλώσιμα.
Ταυτόχρονα, να πάρει πρωτοβουλίες ώστε πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου να υπάρχει έτοιμος ο φορέας που θα το διαχειριστεί στο πρότυπο του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου που είχε προταθεί, με πλειοψηφική σύνθεση της Αυτοδιοίκησης και συμμετοχή της Πολιτείας».
Απλές, τυπικές, γραφειοκρατικές διευθετήσεις ας μην βαπτίζονται πολιτικές διώξεις
Κι ακόμη, τοποθετούμενη η παράταξη Ρώρου στην παρέμβαση του Δήμου Πατρέων στον Κόκκινο Μύλο αλλά και σε όλες τις παραλίες είναι υποχρέωσή του, τονίζει ο Δήμος Πατρέων αντί να ανακαλύπτει εχθρούς της πόλης εκεί που δεν υπάρχουν ας δώσει λύσεις σε ζητήματα που είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας.
Αναλυτικότερα αναφέρει:
«Η σαφής οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των φορέων άσκησης δημόσιας διοίκησης και η συνεργασία μεταξύ τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας και δυσλειτουργιών που ταλαιπωρούν τους πολίτες και την αυτοδιοίκηση όπως αυτές μεταξύ του Δήμου και της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Η υποχρέωση του Δήμου να καθαρίσει κοινόχρηστους χώρους και δημόσιες εκτάσεις όπως οι παραλίες δεν αποτελεί ούτε επαναστατική πράξη ούτε απορρέει από τους όρους ιδιοκτησίας των χώρων αυτών.
Με απλά λόγια η παρέμβαση του Δήμου στον Κόκκινο Μύλο αλλά και σε όλες τις παραλίες είναι υποχρέωσή του. Η διεκδίκηση της κυριότητας δε, αποτελεί μια λαϊκίστικη πολιτική ανοησία αφού η μορφή και το είδος των παρεμβάσεων σε αυτές προσδιορίζονται από τις συνταγματικές προβλέψεις περί αιγιαλού ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο «ιδιοκτήτης» της έκτασης, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει άλλωστε προσωπικά και ο κ. Πελετίδης.
Ωστόσο, η συνεννόηση χρειάζεται δύο. Απλές, τυπικές, γραφειοκρατικές διευθετήσεις ας μην βαπτίζονται πολιτικές διώξεις. Ο Δήμος Πατρέων αντί να ανακαλύπτει εχθρούς της πόλης εκεί που δεν υπάρχουν ας δώσει λύσεις σε ζητήματα που είναι αποκλειστικά δικής του αρμοδιότητας όπως η επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων του Κοινωνικού Οργανισμού οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κάτι που γινόταν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: