ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Προς ανέγερση το μνημείο Πεσόντων στου Μουρτζούχου


 
Αριστερά ο τότε γραμμ. της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας Γιώργος Μόσχος, κέντρο ο υποστράτηγος ε.α., τέως διοικητής ΚΕΤχ Ιω. Σπανάκης, ο λεβέντης αξιωματικός από την Κρήτη, που υπενθύμισε με την στάση του στους Πατρινούς, να μην ξεχνάμε τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν στην πόλη και προς τον σεβ. Μητροπολίτη Πατρών "ότι το Επιτελείο είναι σύμφωνο με την ανέγερση του μνημείου". Ήταν η εποχή που συζητούνταν να στηθεί το μνημείο Εκτελεσμένων από τους Ναζί κοντά στην πίσω μάντρα του ΚΕΤχ. Δεξιά ο αντιπρόεδρος των Αχαιών πολεμιστών Κύπρου υπαξ/κός Γιώργος Βουρλιόγκας. Λείπει από την φωτογραφία ο αείμνηστος πρόεδρος των Πέτρινων Χρόνων Πέτρος Κομματάς.


Και μνήμη του αείμνηστου διευθυντή του 53ου Δ.Σ. Ηλία Κατσαούνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων


Την 20η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, συνεδριάζει το Σώμα με ενενήντα πέντε θέματα προς συζήτηση, στην πλειοψηφία τους τρέχοντα διαχειριστικά, εκ των οποίων προεξάρχοντα  τα παρακάτω, όπου αφορούν την ανέγερση μνημείου για τους εκτελεσμένους πατριώτες στο κτήμα Μουρτζούχου, στην είσοδο του οποίου έχει τοποθετηθεί από διετίας τσιμεντένιο βάθρο.  

Το μνημείο που ξεκίνησε με την αφιλοκερδή πρόταση του Ταξιάρχου τ. Διοικητή ΚΕΤχ Ιω. Σπανάκη, αρχικά ήταν να στηθεί  εντός του στρατιωτικού χώρου, στην συνέχεια με την ανάληψη της δημοτικής αρχής Πελετίδη, τα σχέδια πάγωσαν και τώρα φαίνεται προ των εκλογών ξεπαγώνουν!  
 
Τα σχέδια του μνημείου που τα ζήτησε το ΓΕΣ για να εγκρίνει, τα παραχώρησε η ΕΣΔΙΑ, μετά από αφιλοκερδή προσφορά του μηχανικού, προέδρου της «Αχαιών Ακτή» Αναστάσιου Στασή. Τα ονόματα έχουν συγκεντρωθεί. Και μπορεί να αναγραφούν για να ολοκληρωθεί το Μνημείο.
Άλλο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η  αναγραφή του ονόματος του θανόντος διευθυντή δημοτικού Σχολείου και δρομέα του ΣΔΥΠ Ηλία Κατσαούνου, που έφυγε ξαφνικά ενώ κοιμόταν στο πατρικό του, όπου είχε πάει για καλοκαιρινές διακοπές, η έκδοση λευκώματος του Αρχείου Δωρή. Και ακόμη  έκδοση αδειών για καντίνες παραθαλάσσιες, καθώς και λήψη απόφασης για παραχώρηση γραφείων σε συλλόγους και σωματεία.

Αναλυτικότερα προβλέπονται τα παρακάτω:

1.       Ανέγερση μνημείου Εκτελεσμένων, επί της οδού Εγλυκάδος 98, στην Πάτρα (σχετική η αριθ. 31/2019 απόφαση της ΕΠΖ) (εισηγητής: Χρ.  Κορδάς- Αντ/ρχος, Ε.  Αλεξοπούλου – Αρμ.  Δ/ντρια).

2.       Προσθήκη προσωνυμίας στο Σχολικό Συγκρότημα «53ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο Πατρών»,  ως  «53ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο Πατρών - ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ» (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ι. Κάκκου- Αρμ. Δ/ντρια).

3.       «Αρχείο Δωρή». Ολοκλήρωση διαδικασίας για την έκδοση λευκώματος (εισηγητής: κ. Δήμαρχος).

4.       Καντίνες σε αιγιαλό, για το έτος 2019 (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ν. Ξένου- Αρμ. Δ/ντρια α.α.).

5.       Λήψη απόφασης περί: 1) Δωρεάν παραχώρησης, άνευ ανταλλάγματος, χρήσης αιθουσών για γραφεία και αθλητικών χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρών σε Συλλόγους και Σωματεία, με τη μορφή σύμβασης χρησιδανείου ορισμένης χρονικής διάρκειας και 2) Εξουσιοδότησης του κ. Δημάρχου, για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων χρησιδανείου (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Μ. Αγιωτάτου- Αρμ. Δ/ντρια).

Ακολουθούν ακόμη ενενήντα θέματα προς συζήτηση, που θα περάσουν με την διαδικασία του Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Όπως η έγκριση παραχώρησης χώρου, στον προβλεπόμενο χώρο πλατείας, στην συμβολή των οδών Πορφύρα & Πηνειού, στην περιοχή «Βορείως Έξω Αγυιά» (ΚΧ46), για την κατασκευή αντλιοστασίου λυμάτων της ΔΕΥΑΠ, στα πλαίσια της εκπονούμενης μελέτης αποχέτευσης λυμάτων, με τίτλο «Βασικά έργα αποχέτευσης υποζωνών Α3Α και Α3Β» (σχετική η αριθ. 19/2019 απόφαση της ΕΠΖ) (εισηγητής: Π.  Στάμος – Αντ/ρχος, Β.  Σταμόπουλος – Αρμ.  Δ/ντής). Και λοιπά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: