ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Πάντζας: Ο Φάκελος της Κύπρου, μια ιστορική εκκρεμότητα


Της Ελληνικής πολιτείας προς τον Κυπριακό λαό
Σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Βιβλιοθήκης της Βουλής και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, παρουσιάστηκεο Φάκελος της Κύπρου καθώς και η διαδικασία συλλογής, συντήρησης, ταξινόμησης και έκδοσης των Πρακτικών της Εξεταστικής Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της το 1986 και τις ολοκλήρωσε το 1988.
Ο Φάκελος Κύπρου εξετάζει μέσω μαρτυριών μία περίοδο επηρεασμένη από τη δικτατορία στην Ελλάδα, το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου Μακαρίου και  την  τουρκική εισβολή στη Κύπρο.
Ο κ. Πάντζας ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης της Βουλής και προεδρεύων της συνεδρίασης, έκανε λόγω για μια σημαντική ιστορικά πολίτικη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Επεσήμανε δε ότι η δημοσίευση του Φακέλου της Κύπρου έχει ως αντικειμενική στόχευση να θέσει ερωτήματα και να παρουσιάσει το επιστημονικό υλικό για έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνέπειες αυτής της  «μαύρης σελίδας» για την ιστορία,έχοντας ως επίκεντρο την αναζήτηση της ιστορικής πραγματικότητας και αλήθειας.
Επίσης, συνεχάρη το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, τη διοίκηση και την επιστημονική ομάδα της Βιβλιοθήκης της Βουλής για την αξιέπαινη εργασία της και την άρτια επιστημονική τεκμηρίωση της δημοσιοποίησης του Φακέλου της Κύπρου,τονίζοντας ότι είχε έρθει πλέον το πλήρωμα το χρόνου να εκπληρωθεί η ιστορική υποχρέωση της Ελληνικής Βουλής απέναντι στον Κυπριακό λαό και την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Ιστορική αλήθεια και εκκρεμότητα η οποία παράμενε για δεκαετίες αναπάντητη και ανεκπλήρωτη. 
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη των επιτροπών το προεδρείο και τα μέλη της Επιτροπής του Φακέλου της Κύπρου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και επιστημονικό προσωπικό της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: