ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Οριοθέτηση Ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων στην Αιτ/νία


Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος
          Την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την οριοθέτηση ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, έλαβε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου για το χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Φορέας Διαχείρισης είναι η «Αναπτυξιακή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε», και στόχος του έργου είναι η χωροθέτηση περιοχών για τη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 17239/02 Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ 1175Β/2002), καθώς και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες.
«Πρόκειται για έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος χωροθετεί την ιχθυοκαλλιέργεια και της προσθέτει αναπτυξιακή προοπτική. Ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας είναι ένας πολλά υποσχόμενος κλάδος ο οποίος προσφέρει τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στον Εθνικό Σχεδιασμό», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης.
Ο ρόλος των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι να εντοπίζουν, να περιγράφουν και να αξιολογούν τις ενδεχόμενες σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η εφαρμογή του Σχεδίου ανάπτυξης της Π.Ο.Α.Υ.
Στη συγκεκριμένη ΣΜΠΕ, για την εκτίμηση των επιπτώσεων για τη μέγιστη επιτρεπόμενη παραγωγή της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, χρησιμοποιήθηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο πρόβλεψης επιπτώσεων των υδατοκαλλιεργειών στο περιβάλλον MERAMBDMERAMOD που έχει παραμετροποιηθεί στις συνθήκες που επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: