ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ομοφωνία Κυβέρνησης και Τραπεζιτών για Α΄ κατοικία

Από παλαιότερη διαμαρτυρία για την Α' κατοικία στην Πάτρα.

Προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από τη Βουλή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση της ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών


Σε “συμφωνία κυρίων” με τις τράπεζες, ώστε να μη σημειωθούν πράξεις πλειστηριασμού μέχρι να ψηφιστεί το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη - Σταθάκη, ήρθε η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από χθες. 

Και αυτό καθότι το νέο πλαίσιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ ο υφιστάμενος νόμος, σε ό,τι αφορά το άρθρο 9 περί προστασίας της πρώτης κατοικίας, λήγει αύριο 28 Φεβρουαρίου. 

Επομένως από 1ης Μαρτίου δεν θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποταθούν στον συγκεκριμένο νόμο, αλλά θα αναμένουν το νέο νομοθετικό κείμενο, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης – ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης – και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κα Απαλαγάκη, μετά από πολύωρη σύσκεψη εργασίας, ολοκλήρωσαν σήμερα ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.

«Η συμφωνία, όπως προαναφέρθηκε, θα αντικαταστήσει από 1ης Μαρτίου το άρθρο 9 του ν. 3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά. Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνιζαν περαιτέρω πως «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: