ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Οι τεράστιες οι φυσικές καταστροφές στα Χανιά!




ΔΕΙΤΕ το βίντεο από ψηλά -drone video Creta- στα πλάνα του οποίου αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής!




Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Κρήτη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις για τη στήριξη των πληγέντων. Παράλληλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται ο Δήμος Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Με βάση τα παραπάνω θα ισχύσουν οι παρακάτω φορολογικές διευκολύνσεις:

Α) Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται ότι:

- Η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 13.2.2019 έως σήμερα ή λήγουν στο διάστημα από 28.2.2019 έως 13.8.2019, παρατείνεται έως και 13.8.2019.
Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
- Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 13.2.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων, αναστέλλεται μέχρι και την 13.8.2019.

Β) Για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την κύρια εγκατάσταση (έδρα) ή την κύρια κατοικία τους στο Δήμο Αμαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται:
- Η καταβολή στις ΔΟΥ των βεβαιωμένων οφειλών που έληξαν από 15.2.2019 έως σήμερα ή λήγουν από 28.2.2019 έως 15.5.2019, παρατείνεται έως και 15.5.2019.
Για το ίδιο διάστημα και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, θα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
- Η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων την 15.2.2019 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων, παρατείνεται μέχρι  και την 15.5.2019.

Γ) Για όλες τις παραπάνω περιοχές και για τα ίδια πρόσωπα, προωθείται άμεσα απόφαση για παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, «ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, "Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες καταστροφές που προκλήθηκαν μετά την κατ’ επανάληψη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας:

- αποφάσισε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου και
- εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης παράτασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Χανίων και Σφακίων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: