ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Γέφυρα Προοδευτικών Δυνάμεων στην Πάτρα από απόψε

Κατάμεστη κόσμου η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ, έδωσε το μήνυμα για καλό ξεκίνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με θέμα την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό που θα φτάσουμε στο τέλος…»


Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με θέμα την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με χαιρετισμό του αγωνιστή της ανανεωτικής αριστεράς Γιάννη Κριμπά, πρωταγωνιστικού στελέχους της Γέφυρας των Προοδευτικών δυνάμεων, ξεκίνησε την παρουσία της η  Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων, με θέμα την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η εκδήλωση έγινε μέσα σε ένα ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, του οποίου η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τον όγκο των πολιτών που ανταποκρίθηκαν και στην Πάτρα σε αυτό το κάλεσμα. Σε βαθμό μάλιστα που η διεύθυνση του ξενοδοχείου αναγκάστηκε να ανοίξει και δεύτερα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες πολιτών.

Οικοδεσπότης ήταν ο γιατρός Δημ. Γιαννακόπουλος, ενώ ομιλητές οι Φώτης Κουβέλης υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, Δημ. Παπαδημούλης αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά: "Μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό που θα φτάσουμε στο τέλος…". 


Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά: "Μόλις έχουμε ξεκινήσει και ούτε που τους περνάει από το μυαλό που θα φτάσουμε στο τέλος…".


Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ «αυτοκτόνησε πολιτικά» όταν είπε όχι στην απλή αναλογική. Σημείωσε ότι οι προοδευτικοί πολίτες συναντιούνται στην κοινωνία και χαρακτήρισε θετική έκπληξη τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση.

Παράλληλα χαρακτήρισε «δικαιολογίες» τα όσα λέει το ΚΙΝΑΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή παλιά είχαν συγκρουστεί, «αυτοί που έκαναν τον Σαμαρά Πρωθυπουργό», συμπλήρωσε.

Επίσης εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ θα «πληρώσει» κι εκλογικά την στάση του: «Όλοι αυτοί που φωνάζουν είναι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί του Σαμαρά και θέλουν να ξαναπάρουν τη θέση τους», υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης.

Ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην εξάπλωση της ακροδεξιάε σε όλην τηνΕυρώπη και στις διαφορές που υφίστανται σήμερα μεταξύ της ΝΔ και του Ετρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και στην  προσκόλληση της ΝΔ στον πρόεδρο Βέμπερ, που υποστηρίζει την ακράιαία τακτική του Προέδρου της Ουγγαρίας  Όρμπαν, τηνν τακτική του οποίου υιοθέτησε ο Κ. Μητσοτάκης και ο ευρωβουλευτής  της ΝΔ Κύρτσος. 

Ο υπ. Ναυτιλίας Φ. Κουβέλης, αναφέρθηκε και καυτηρίασε την στάση της Φ. Γεννηματά που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίρνει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛΛ, και χαρακτηριστικά είπε πως είναι προσβολή τα όσα λέει η κα Γεννηματά, ως να μην έχουν δικαίωμα στην άποψή ντους όσοι συνεργ΄;αστηκαν μαζί της και απογοητευμένη διάλεξαν διαφορετικό δρόμο. 

Παράλληλα ο Γ. Ραγκούσης, απαντώντας στις κατηγορίες της προέδρου του ΚΙΝΑΛΛ , είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβα να της πάρει  τα στελέχη του διότι τον πρόλαβε η στάση της πρόεδρου του κόμματος που τα οδήγησε εκτός ΚΙΝΑΛΛ. 

Έφερε ως παράδειγμα την απομάκρυνσή του , διότι αποτελούσα, όπως είπε, φραγμό στα σχέδιά αυτής και του Βενιζέλου για ταλυτισή τους με την ΝΔ και την εξασφάλιση υπουργείου σε μελλοντική συγκυβέρνηση με την ΝΔ.  

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, Γιώργος Ρώρος, πήρε τον λόγο στο τέλος και παραλλήλισε την προσπάθεια συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων  από την Πρωτοβουλία, με αυτήν που καταβάλει η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις στους κόλπους της.

Με το κλείσιμο των ομιλιών, ο λόγος εδόθη στο ακροατήριο για λίγα λεπτά μέχρι να έρθει η ώρα που θα αναχωρούσαν οι ομιλητές για τις εστίες τους. Οι Φ. Κουβέλης και Γ. Ραγκούσης αναχώρησαν για Αθήνα , ενώ ο Δημ. Παπαδημούλης παρέμεινε στην Πάτρα για να δώσει αύριο συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο ιατρός παθολόγος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Χαρακτηριστικό είναι δε, πως στην αίθουσα έδωσαν παρών παλιοί σύντροφοι, που είχαν να ανταμώσουν πολλά χρόνια. Κι αυτό έδωσε την αφορμή στον Γιάννη Κριμπά να τονίσει από μικροφώνου το γεγονός!

Μεταξύ του ακροατηρίου είναι οι τρεις βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ενώ στην πρώτη σειρά βρέθηκε ο δημ. σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, Γιώργος Ρώρος, οποίος πήρε τον λόγο στο τέλος και παραλλήλισε την προσπάθεια συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων  από την Πρωτοβουλία, με αυτήν που καταβάλει η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις στους κόλπους της. Μεταξύ του ακροατηρίου υπήρχαν πολλά στελέχη από την Κεντροαριστερά και συγκεκριμένα άνθρωποι που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, όπως και ανάνταχτοι αριστεροί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια, είχαν αποστασιοποιηθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


* “Γέφυρα”: Τα 105 πρόσωπα μπροστάρηδες για έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο




 




























Δεν υπάρχουν σχόλια: