ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αυστηρή η νομοθεσία για τους κακόπιστους εργοδότες



Ο εργατολόγος και πρώην διοικητής του ΙΚΑ κ. Καλαματιανός, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο ΣΕΠΕ αν δεν συμμορφωθούν οι εργοδότες


Πρέπει να εφαρμοστεί η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, οι εργοδότες πρέπει να υπακούσουν στη διαδικασία που προτείνει το υπουργείο Εργασίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρει ο εργατολόγος και πρώην διοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Καλαματιανός, στον απόηχο των ενστάσεων του ΣΕΒ για τις τριετίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΒ και επτά περιφερειακοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι έστειλαν επιστολή προς την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου, την οποία καλούν να νομοθετήσει εκ νέου, καθώς κρίνουν ότι ο κατώτατος μισθός που ισχύει από 1ης Φεβρουαρίου 2019 δεν έχει τριετίες και κατά συνέπεια η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας ως προς το σημείο αυτό είναι εσφαλμένη.
Όπως είπε ο Δ. Καλαματιανός μιλώντας στην ΕΡΤ1, οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αν οι εργοδότες δεν συμμορφωθούν, με το ΣΕΠΕ να προχωρά στην επιβολή αντιστοίχων προστίμων.

«Πρέπει να εφαρμοστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και να μπουν οι προσαυξήσεις λόγω τριετιών. Όποιος εργοδότης έχει αντίρρηση μπορεί να προσφύγει δικαστικά» επισήμανε ο Δ.  Καλαματιανός και κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Τέλος, ο εργατολόγος ανέφερε ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να καταρτιστούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: