ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Εξι σημαντικές δράσεις για Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Μεταξύ αυτών η δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου


Έξι σημαντικές δράσεις για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), μεταξύ των οποίων είναι η δυνατότητα, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια αδράνειας του νομικού πλαισίου, απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου. 


Αυτό θα γίνεται με ταχύρρυθμα προγράμματα σπουδών στα ΣΔΕ, καθώς και η δημιουργία τμημάτων ΕΠΑΛ μέσα στα Καταστήματα Κράτησης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. 

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της έμπρακτης στήριξης του θεσμού της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων.

«Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Ήδη έχουμε προχωρήσει στις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Υπουργός και ανακοίνωσε.

Ως προς τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ο Υπουργός ανέφερε ότι εντός του Μαρτίου θα γίνει η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ και θα ανοίξει το σύστημα κατάθεσης δικαιολογητικών για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020. Επιπλέον, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Για το μάθημα των Λατινικών ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι μπορεί να είναι μάθημα επιλογής για τους μαθητές που επιθυμούν να το διδαχθούν και ως προς τις αντιδράσεις απάντησε: «Είναι αντιδράσεις που εδράζονται σε ιδεολογικά και σε πολιτικά ζητήματα. Κάποια στιγμή στη χώρα μας θα πρέπει να μπει και το μεγάλο ερώτημα για το πόσο μελετάμε τον ρωμαϊκό πολιτισμό, γιατί όλοι αυτοί που θέλουν να τη γλώσσα των Λατινικών ξεχνούν ότι υπάρχει και ο ρωμαϊκός πολιτισμός ο οποίος ελάχιστα διδάσκεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: