ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το… ΚΙΝΑΛ!



Πολιτικό βέρτιγκο στο κόμμα της κ. Γεννηματά, ενώ τα στελέχη του, το ένα μετά το άλλο, το εγκαταλείπουν.

«Δύο φεύγουν και δύο χιλιάδες έρχονται»! Αυτή είναι η καινούργια επωδός του ΚΙΝΑΛ και της ηγεσίας του σχετικά με την απώλεια στελεχών, που όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Μπορεί να απαξιώνουν τα στελέχη που αποχωρούν ένα ένα, επειδή πιστεύουν στην ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου, με μεγάλη –είναι η αλήθεια– γκάμα χαρακτηρισμών, όπως γυρολόγοι, εξαγορασθέντες, αποτυχημένοι, υπόλοιπα της κεντροαριστεράς και λοιπά, στην πραγματικότητα, όμως, τους έχει… λούσει κρύος ιδρώτας! Αν όχι όλους –γιατί υπάρχουν και εκείνοι που τους δείχνεις το δάσος και βλέπουν το δάχτυλο–, τουλάχιστον πολλούς…

Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ, που έχασε μεγάλη μάζα ψηφοφόρων οι οποίοι έσπευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των μνημονίων και εν συνεχεία έχασε δεύτερη και ακόμη μεγαλύτερη μάζα ψηφοφόρων επειδή αποφάσισε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ενώ ο κόσμος το έστειλε στην αντιπολίτευση το 2012, φτάσαμε σήμερα στο ΚΙΝΑΛ, που δεν χάνει μόνο πιθανούς ψηφοφόρους αλλά και στελέχη όλων των βαθμίδων.

Φωνή βοώντος

Και όλα αυτά επειδή η Φώφη Γεννηματά, αφού προηγουμένως δημιούργησε έναν συνασπισμό κομμάτων και τον κατάντησε μια συρρικνωμένη παράταξη με θολό παρόν και αμφίβολο μέλλον, επιμένει στην τακτική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και την πεποίθηση ότι παραμένει η εκπρόσωπος του προοδευτισμού σε αυτήν τη χώρα! 

Τι κι αν όλο και περισσότερα στελέχη της δικής της παράταξης κατακρίνουν την πολιτική του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας ότι ταυτίζεται με της ΝΔ, τι κι αν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές καλούν τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέδρια και εκδηλώσεις και παρακινούν τη Φ. Γεννηματά για μια προοδευτική συμμαχία; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Εδώ έφτασαν στο σημείο να προσπαθούν να σαμποτάρουν εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου, η οποία τους αφορά άμεσα και στην οποία θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν. 

Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκεται μεταξύ των άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ενώ κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση θα έχει η Λούκα Κατσέλη. Το γεγονός δε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (μιλάμε για εκδήλωση σοσιαλιστών, εξάλλου) έχει προσκληθεί και μάλιστα ως κεντρικός ομιλητής έχει προκαλέσει σάλο διαρροών, φημών, αλλά και μέγα παρασκήνιο!

Παρ’ όλα αυτά, εδώ και καιρό αλλά και μέχρι τις εκλογές εξελίσσεται σειρά πρωτοβουλιών και όχι μόνο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκροτηθεί ένα προοδευτικό πολιτικό μέτωπο, το οποίο θα βάλει ανάχωμα στη Δεξιά και στους πιθανούς συνεργάτες της.

Στην αδιέξοδη τακτική της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει η Φώφη, εμφανιζόμενη επιπλέον ως μοναδική εκπρόσωπος του προοδευτισμού

Σημαντική πρωτοβουλία

Επιπλέον, αναμένεται μία ακόμη πιο σημαντική πρωτοβουλία για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηρίξουν πολλά μεσαία στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.

Οσο για τις μεταγραφές στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στην τελική δεν πήραν και όλα υπουργική καρέκλα, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε ό,τι λέει εδώ και καιρό ο Σταύρος Θεοδωράκης εξελίσσοντάς το με τις κατάλληλες λέξεις: «Δεν μπορεί να βλέπουμε άλλους βουλευτές από την Ενωση Κεντρώων και το Ποτάμι να πηγαίνουν στο ΚΙΝΑΛ και να μην υπάρχει πρόβλημα και να είναι διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ. 

Αντίθετα να υπάρχει πρόβλημα επειδή διαφωνούν κάποια στελέχη με τη γραμμή του κόμματος»!

Με λίγα λόγια, όταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη «ρήμαζε» το Ποτάμι ήταν διεύρυνση, τώρα που δεκάδες στελέχη του ΚΙΝΑΛ αποχωρούν είναι ξεπούλημα! Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: