ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΚΙΝΑΛΛ: Διαγραφή Καραμάνου όπως Ραγκούσης!

Ο Γιάννης Ραγκούσης στο Βήμα, της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πάτρας. Και είναι η στιγμή που, από αυτό το βήμα, ανακοινώνει τις πληροφορίες των ΜΜΕ περί διαγραφής της πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννας Καραμάνου, από την κα Γεννηματά! Στηλίτευσε δε την πράξη της προέδρου του ΚΙΝΑΛΛ.



Μία πράξη  της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης της κας Γεννηματά που θυμίζει κάτι από τον αλήστου μνήμης Παγουρόπουλο!


Επί αείμνηστου Ανδρέα, ο φόβος και ο τρόμος των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, άκουγε στο όνομα του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας  Παγουρόπουλου! Πέρασαν χρόνια από τότε, ξεδοντιάστηκε η Επιτροπή, μαζί με το αείποτε αδάμαστο Κίνημα και ξαφνικά ενώ στο ΚΙΝΑΛΛ η κα Γεννηματά με την στρατηγική της σκορπά τα στελέχη του σαν του... λαγού τα παιδιά, μέμφοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι της τα παίρνει, έρχεται και αναβιώνει ένα όργανο που καμία σχέση έχει με τις δημοκρατικές διαδικασίες, που θα έπρεπε να κυριαρχούν στο κόμμα αυτό!

Διεγράφη χθες από το ΚΙΝΑΛΛ η Άννα Καραμάνου, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, -όπως κάποιος Αχαιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ ευρισκόμενος εν πτήσει- και σύμφωνα με πληροφορίες, που διέρρευσαν από το ΚΙΝΑΛΛ προς τα ΜΜΕ, η διαγραφή της ήρθε μετά από την παρουσία της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Στοά Βιβλίου (Αθήνα) από μέλη της κίνησης «Γέφυρα» με σκοπό την υποστήριξη την δημιουργία Μετώπου κατά της Ακροδεξιάς από προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου. 

Να σημειωθεί ότι η «Γέφυρα» απευθύνεται σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι επείγει η διαµόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου και το καλεί να εγκαταλείψει τη ρητορική του για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνω των 100 υπογράφοντες  κείµενο στήριξης αναφέρουν, µεταξύ άλλων: 

«Η πεισµατική εµµονή στον φιλελευθερισµό παράγει ακραίες ανισότητες, ανεργία, ανασφάλεια και διάβρωση του κοινωνικού κράτους, που δίνουν χώρο στην ακροδεξιά δηµαγωγία».

Την πληροφορία ανέφερε χθες από το βήμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ Πάτρας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ομιλία του, ως μέλους του προεδρείου της εκδήλωσης:

Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε κέντρα που υπάρχουν εντός του ΚΙΝΑΛΛ και πέριξ της ηγεσίας του, η οποία επιθυμεί να ελέγξει τις εξελίξεις ώστε μετά τις εκλογές να αφεθεί απερίσπαστη στο να εφαρμόσει μία πολιτική νέας συγκυβέρνησης με την ΝΔ -υπέρ αυτής έχουν εκφραστεί αρκετά μέλη της ηγεσίας- η κα Γεννηματά προχωρεί σε εκκαθάριση διαφωνούντων με αυτήν την προετοιμαζόμενη συνεργασία. Η οποία απ' ότι ανέφερε είναι αποκύημα της επιθυμίας στελεχών να αναλάβουν και πάλι υπουργικές θέσεις.

Και τόνισε: Γι αυτό διέγραψε και μένα η κα Γενημματά. Κι απ' ότι πληροφορούμε αυτήν την ώρα, μέσω των ΜΜΕ, έγινε γνωστή και η διαγραφή της κας Άννας Καραμάνου!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαγραφή εκκρεμούσε από τον Αύγουστο του 2018 και  αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή με την δικαιολογία ότι δεν πέρασε την κομματική γραμμή του ΚΙΝΑΛΛ στην διακομματική Γραμματεία Ισότητας στην Βουλή, που ήταν η προσπάθεια εκλογής της κας Έφης Μπέκου, επιλογή των πιστών στην κα Γεννηματά, βουλευτών Γκεγκέρογλου και Χριστοδουλάκη.

Απάντηση Καραμάνου: «Με παραπέμπετε μόνο με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες»;

Στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, παραπέμπει η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος, τη μέχρι τώρα γραμματέα του Τομέα Ισότητας, πρώην ευρωβουλευτή Άννα Καραμάνου, για να αποφασίσει για τα πειθαρχικά μέτρα εις βάρος της.

Με ανακοίνωση της η Δρ. Άννα Καραμάνου , πρώην ευρωβουλευτής θέτει ερωτήματα, για τους λόγους παραπομπής της στο Πειθαρχικό του ΚΙΝΑΛ, με το ερώτημα διαγραφής από το κόμμα.

Η ίδια λέει:

Τα περί σύμπραξης και συμμαχίας μου με τη ΝΔ είναι τουλάχιστον αστειότητες και ευφάνταστες κατασκευές, ενός κομματικού μηχανισμού που δεν γνωρίζει καν περί ποίου συλλόγου πρόκειται.
Ομιλεί περί Επιτροπής Γυναικών της Βουλής & για γυναίκες που διετέλεσαν βουλευτές και ευρωβουλευτές, ενώ, υποθέτω, αναφέρεται στις εκλογές της 26.09.2018, του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, στον οποίο αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νομάρχης Ηρακλείου Κρήτης Ευαγγελία Σχοιναράκη και όχι η προτεινόμενη από τον κ. Κεγκέρογλου & Χριστοδουλάκη Έφη Μπέκου.

Προσωπικά, υποστήριξα εξίσου και τα δύο στελέχη, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από το Δίκτυο Ισότητας του ΚΙΝΑΛ, στη συνεδρίασή της 20.09.2018. Δεν έκανα καμία απολύτως διάκριση μεταξύ των δύο. Δεν υπάρχει καμία περί του αντιθέτου μαρτυρία και πώς να υπάρξει άλλωστε. 

Στην ανάδειξη του προεδρείου από το 12μελές ΔΣ του ΠΣΓ συμμετέχουν γυναίκες από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Κόμμα Κεντρώων και 3 μέλη από το ΚΙΝΑΛ. Υποψηφιότητα για την προεδρία έθεσαν Σχοιναράκη και Μπέκου.

Πλειοψήφισε η Σχοιναράκη με 7-5. Γενική Γραμματέας βγήκε η Φωτεινή Βρύνα της ΝΔ και πρώτη αντιπρόεδρος η Ιωάννα Καναβού του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατανομή των αξιωμάτων έγινε με συμφωνία όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στον ΠΣΓ, όπως συνήθως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις συλλόγων.

Ήταν δυνατόν να περάσει η γραμμή ΚΙΝΑΛ στον πολυκομματικό Σύλλογο;

Προσωπικά, αν και είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΣΓ, στις τελευταίες εκλογές δεν έθεσα υποψηφιότητα, γιατί είμαι υπέρ της ανανέωσης, και δεν συμμετέχω στο ΔΣ του ΠΣΓ. 

Κατηγορούμαι λοιπόν, αδίκως, ότι δεν πέρασα την κομματική γραμμή, της ανάδειξης της κας Μπέκου στην προεδρία του ΠΣΓ! Για το λόγο αυτό με αντικατέστησαν στη Γραμματεία του δικτύου Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής και παραπέμπομαι στο πειθαρχικό, υποθέτω με το ερώτημα της διαγραφής, για σύμπραξη και συμμαχία με τη ΝΔ!!! Έτσι χωρίς καμία διερεύνηση της αλήθειας! Μόνο με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες! 

Θα ήταν περισσότερο έντιμο και ειλικρινές, να με παραπέμψουν για τη δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: