ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πολιτικού χαρακτήρα έγκλιση κατά Ρουμελιώτη από ΤτΕ

O πρόεδρος της τράπεζας Attica Bank Παν. Ρουμελιώτης (αριστερά)  καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤτΕ Θ. Πανταλάκη για τα δάνεια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 

Ήταν εκείνος που, απαίτησε την επιστροφή των δανείων των πολιτικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα οποία είχαν δοθεί σε fund για την εκποίησή τους σε εξευτελιστικές τιμές

 
Αβάσιμα χαρακτηρίζουν πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, όσα του καταμαρτυρούν από την Τράπεζα Ελλάδος, με αφορμή την πρόσκληση σε ακρόαση του κ. Ρουμελιώτη, την προσεχή Δευτέρα, από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Σ. Παντελιά, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μια πρόσκληση που οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν προσχηματική και πολιτικού χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντελιάς επικρίνει σε επιστολή του τον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής γιατί, όπως ισχυρίζεται, ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι κατέχει θέση μη εκτελεστικού προέδρου. Επιπλέον, ασκεί κριτική στον κ. Ρουμελιώτη γιατί δεν επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο του προέδρου και δεν συμβάλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό ίδρυμα.

Ατεκμηρίωτα και αβάσιμα χαρακτηρίζει από την πλευρά του ο Π. Ρουμελιώτης όσα του καταμαρτυρεί το στέλεχος της ΤτΕ, αντιθέτως -σύμφωνα πάντα με πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής- πρόκειται για αόριστες κατηγορίες που δεν μπορούν ούτε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ρουμελιώτη, ούτε, πολύ περισσότερο, να επιφέρουν κυρώσεις, εκτός αν η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα..

Οι ίδιες πηγές θύμιζαν ότι ο Π. Ρουμελιώτης ήταν εκείνος που, μεταξύ άλλων ενεργειών, απαίτησε την επιστροφή των δανείων των πολιτικών κομμάτων τα οποία είχαν δοθεί σε fund για την εκποίησή τους σε εξευτελιστικές τιμές. Συνεργάτες του έλεγαν επίσης ότι ο καθηγητής, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και οι διοικητικές του ικανότητες έχουν κριθεί τόσο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Συμπερασματικώς, η πρόσκληση σε ακρόαση είναι προσχηματική και έχει πολιτικό χαρακτήρα, τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον κ. Ρουμελιώτη.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Attica Bank!

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θεόδωρο Πανταλάκη, με αφορμή τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την τράπεζα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Αδειάζοντας» τον διευθύνοντα σύμβουλο για εξυπηρέτηση των θαλασσοδανείων των κομμάτων, με προσεκτικές αλλά σαφείς αναφορές, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναφέρεται στις καταγγελίες Καμμένου στη Βουλή, «δείχνοντας» τον Θεόδωρο Πανταλάκη ως υπεύθυνο για τη διευκόλυνση στα δάνεια, μέσω ανάθεσής τους σε funds και κουρέματος, που καθιστούν ουσιαστικά «όμηρο» την τράπεζα, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά στις «εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δ/ντα Συμβούλου».

(Υπενθυμίζεται ότι ο Θ.Πανταλάκης ήταν επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα για την Attica Bank, με το νυν επικεφαλής τη ΤτΕ να έχει θέσει μάλιστα και βέτο στον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή Πανταλάκη στην Τράπεζα)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Ρουμελιώτη:

«Μετά τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank, o Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δηλώνει τα ακόλουθα:

1) Ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της Τράπεζας.

2) Εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της Τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της Τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Attica Bank κ. Π. Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει εφεξής εξυγιασμένη και με ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μετόχων της, των πελατών της και της κοινωνίας γενικότερα.

Τέλος επισημαίνεται ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δ/ντα Συμβούλου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της».

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: