ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Σε δημόσιο έλεγχο οι υποδομές ΔΕΠΑ, όπως και ο ΑΔΜΗΕ


Τον μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ με διατήρηση των εθνικών υποδομών φυσικού αερίου υπό δημόσιο έλεγχο, το νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη της γεωθερμίας, τη δημιουργία νέας, δημόσιας γεωλογικής αρχής με διευρυμένες αρμοδιότητες, ρυθμίσεις για το κτηματολόγιο και τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και επιμέρους διατάξεις για ενεργειακά θέματα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.


Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται το “μοντέλο” (τύπου ΑΔΜΗΕ) που επελέγη για την ικανοποίηση του προαπαιτούμενου της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, με την προσέγγιση της κυβέρνησης για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό των υποδομών με δομή που θα διασφαλίζει τη διατήρηση του δημοσίου ελέγχου επί του στρατηγικής σημασίας μονοπωλίου του εθνικού δικτύου διανομής φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο εταιρικός μετασχηματισμός της (σημερινής) ΔΕΠΑ Α.Ε. περιλαμβάνει μερική διάσπαση του κλάδου υποδομών εντός τριών μηνών από την ισχύ του νέου πλαισίου, που μεταβιβάζεται σε νέα εταιρεία με την επωνυμία ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. Με την ολοκλήρωση της διάσπασης, η εταιρεία που “απομένει” μετονομάζεται σε ΔΕΠΑ Εμποριας Α.Ε.

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το σχετικό πολυνομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημιουργείται Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: