ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Νέες διώξεις για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενώ ο Πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καταδικάστηκε χθες σε επταετή καθείρξη για τις χαρισματικές πράξεις υπέρ επιφανών νοσηλευομένων που χαρακτηρίστηκαν πένητες κατά παράβαση του κανονισμού του Ιδρύματος, για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος πέντε πρώην επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ για υπόθεση 74 παράνομων προσλήψεων οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, απήγγειλαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.
Ανάμεσα σε αυτές και οι προσλήψεις στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του τότε υπ. Υγείας ΄Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι κατηγορίες, που αποδίδονται ανά περίπτωση στην πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2010-2015, αλλά και σε τέσσερα στελέχη της ίδιας περιόδου, αφορούν τα αδικήματα της απιστίας από κοινού σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας σε απιστία, ψευδής βεβαίωσης, σύστασης και συμμορίας.

Η δικογραφία αυτή, για τις 74 παράνομες προσλήψεις, είναι η δεύτερη που σχηματίζεται για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς έχει προηγηθεί άλλη, που αφορά 24 προσλήψεις με αντίστοιχα αδικήματα, η οποία στρέφεται κατά των πέντε νυν κατηγορούμενων και άλλων δύο. Η δικογραφία για τις 24 προσλήψεις είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει εμπλοκή του αρμόδιου, τότε, υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη.

Τόσο οι προηγούμενες ποινικές διώξεις, που ασκήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όσο και οι νέες, βασίζονται στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που διαπιστώνει σοβαρές παραβάσεις του νόμου στη διαδικασία προσλήψεων με μεγάλο κόστος γα το Δημόσιο.


Δικογραφία για το θέμα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων. από τον Μ. Σαλμά

Παράλληλα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από σχετικές ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφοράς, διαβίβασε στην Βουλή δικογραφία για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Η δικογραφία αφορά το θέμα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων.

Η εισαγγελία διαφθοράς αναφέρει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά της χωρίς την προηγούμενη άδεια της Βουλής. Για το λόγο αυτό ζητά την άρση ασυλίας του εν λόγω βουλευτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Η εν λόγω δικογραφία, αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα και διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους. Ακόμη, υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νομότυπα τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν. από τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: