ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Μπελαβίλας: Δεν έβρισα εγώ τον κ. Μαρινάκη...


...εκείνος έχασε την ψυχραιμία του!

«Εγώ δεν έβρισα τον κ  Μαρινάκη εκείνος με χαρακτήρισε κοπρίτη. Λέξη που ο πολιτισμός μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω. Η μόνη λέξη που χρησιμοποίησα είναι ολιγάρχης. μία οικονομικοπολιτική λέξη», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας, κάνοντας λόγο για απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη.


Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «ο Πειραιάς μετατράπηκε σε μια επαρχιακή κωμόπολη που είχε δίπλα της το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων της πόλης χτίστηκε μετά το 1970».

Επιπλέον, ο Ν.Μπελαβίλας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί ευθέως αντιπολιτευτικούς δήμους».

Τέλος, αναφερόμενος στον δημοτικό ρ/σ Κανάλι 1 του Πειραιά σημείωσε ότι «έχω αμηχανία. Σήμερα ακούγεται μόνο στο ασανσέρ του δημαρχείου. Για να το αναβιώσεις χρειάζεται δουλειά».
Ωστόσο ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το ραδιόφωνο του Πειραιά θα μπορούσε να παίξει κομβικό ρόλο»

«Θα συζητήσουμε το σχέδιο αναβίωσης του Καναλιού 1, μέχρι στιγμής δεν έχουμε σχέδιο αλλά θα συναντηθούμε με τους ανθρώπους του ραδιοφώνου και θα στήσουμε το σχέδιο της επιβίωςη κα ιαναβίωσης του Καναλιού 1».

«Αν περάσουμε στο β' γύρο πάμε, για τον Δήμο», σημείωσε ο Ν.Μπελαβίλας ο οποίος πρόσθεσε ότι είτε η παράταξή του έρθει πρώτη είτε δεύτερη, θα υπάρχει είναι τέτοια η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα υπάρξουν «μεγάλες συναινέσεις», εξαιτίας της απλής αναλογικής.

Για τις καταρρεύσεις κτιρίων

Καθυστερήσεις στην εκτέλεση κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων κτηρίων βαρύνει τη δημοτική αρχή Καμίνη, πράγμα που αναδείχθηκε με την πρόσφατη κατάρρευση δυο παλαιών κτηρίων σε Κεραμεικό και Πνύκα. Παρά τη διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλου ότι πρόκειται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει στην κατεδάφιση άλλων εννέα κτηρίων, ενώ την τελευταία διετία έχει υλοποιήσει μόνο δύο κατεδαφίσεις, οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και βέβαια τίθεται ζήτημα για τη δημόσια ασφάλεια. Παρά τις κατά δήλωση των γειτόνων καταγγελίες προς τον Δήμο Αθηναίων, αυτές μπορεί να μην επιβεβαιώνονται από την δημοτική αρχή, αλλά το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα ακίνητα παραμένει.

Σύμφωνα με καταγραφή του 2013, που έκανε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα εγκαταλειμμένα ακίνητα εντός διοικητικών ορίων είναι 1.650, εκ των οποίων τα 70 έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και εννέα ετοιμόρροπα. Για τα δύο ακίνητα σε Κεραμεικό και Πνύκα, που κατέρρευσαν το Σάββατο και την Τρίτη αντίστοιχα, συνεργάτης του δημάρχου Γ. Καμίνη υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία, προκειμένου να γίνει αυτοψία για τη διαπίστωση της κατάστασης των ακινήτων. Η δημοτική αρχή Καμίνη αρκείται στο γεγονός ότι την τελευταία διετία η αρμόδια υπηρεσία προχώρησε στην κατεδάφιση δύο κτηρίων, που είχαν χαρακτηριστεί επικίνδυνα και έχριζαν κατεδάφισης. Πρόκειται για ένα κτήριο στην οδό Ελευσινίων στον Βοτανικό και ένα δεύτερο στην οδό Μπαρμπάκου στον Ν. Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: