ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ποτάμι: Η ηγεσία της ΝΔ θα αποδοκιμάσει τον Γ. Κύρτσο;

«Η ηγεσία της ΝΔ θα αποδοκιμάσει επισήμως και εμπράκτως τον ευρωβουλευτή της; Θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία; Εκτός από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της, θα διευκρινίσει με ποια πλατφόρμα θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς ευρωεκλογές; Ή έχει την θεωρία ότι «όλοι οι καλοί χωράνε»;» τονίζει το Ποτάμι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.


«Την ώρα που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνιζε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, και το κόμμα του δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Κύρτσος, δήλωνε ότι το ΕΛΚ έχει ανάγκη τον Όρμπαν» σημειώνει το Ποτάμι και προσθέτει: 

«Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι ο Όρμπαν δεν είναι ακροδεξιός, τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ουγγαρίας βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενώ και το σημερινό σύστημα στη χώρα αυτή χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ανελεύθερη δημοκρατία».

Καταλήγοντας το Ποτάμι επισημαίνει ότι «ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε κι ένα βήμα παραπάνω. Θεώρησε θετικό και πιθανό να προσεγγίσει το ΕΛΚ, και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι!».


«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρειάζεται τον Όρμπαν» ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος, σε αντιδιαστολή με την προτροπή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Μάνφρεντ Βέμπερ να αποπέμψει τον σοβινιστή Ούγγρο πρωθυπουργό από το ΕΛΚ, καθώς “δεν έχουμε τίποτα κοινό μεταξύ μας”.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε χθες την “Ευρώπη να ξεσηκωθεί ενάντια στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές”, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με το πρόσφατο ακροδεξιό κρεσέντο του Μάκη Βορίδη σε «γαλάζια» εκδήλωση στην Κορινθία.

Τη φρασεολογία του Όρμπαν υιοθέτησε για την προσφυγική κρίση ο Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας πως “δεν μπορεί να είναι πάλι ξέφραγο αμπέλι ο Έβρος”. Αντίθετα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. -προερχόμενος από το Ποτάμι- Αλέξανδρος Μαλλιάς ευθυγραμμίστηκε με την αντίληψη του Ζ.Κλ. Γιούνκερ, προτάσσοντας “τη δομική αντιμετώπιση του νεοεθνικισμού”!

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος ωστόσο... απάντησε (Νews 247) πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός “είναι βέβαια υπερσυντηρητικός, αλλά έχει 49%. Έχει απέναντί του τη Χρυσή Αυγή της Ουγγαρίας κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε”! Επιπλέον, έστειλε και “προσκλητήριο”... υπό προϋποθέσεις στον επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν αποκλείω σε κάποια φάση ο Σαλβίνι να κινηθεί προς το ΕΛΚ. Έχουμε τον Μπερλουσκόνι που 'σαλβινίζει', θα μπορούσε να μας προσεγγίσει ο Σαλβίνι που 'μπερλουσκονίζει'...”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: