ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Στα μαύρα οι Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης από την ΕΕ

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή «επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έπεισε ότι δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο να γίνει, καθώς πετυχαίνει τους στόχους της».

Πράσινο φως. Όχι

κόψιμο συντάξεων

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΈΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΤΙ ΤΟ EURO WORKING GROUP ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ «ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»


Στα μαύρα ντύθηκαν οι Κασσάνδρες της Αντιπολίτευσης μετά την επιβεβαίωση της είδησης που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημερινό EuroWorking Group στην συζήτηση για τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπου δέχθηκε να περάσει χωρίς αντίρρηση η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης για μη περικοπή των συντάξεων. Αντιθέτων αναγνωρίστηκε ότι η πολιτική έναντι των μέτρων που λαμβάνει η χώρα οδηγε'ί σε αναπτυξιακή τροχιά. 

Οι επικλήσεις του κινδύνου οικονομικής κατάρρευσης από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν ελήφθησαν καν υπόψη από το EuroWorking Group και έτσι η λήψη τελικής απόφασης αναμένεται να ληφθεί τον Δεκέμβριο, ΄'οπου θα συζητηθούν συνολικά των κρατών της ΕΕ οι αποφάσεις για τις οικονομικές επιδόσεις τους.

«Στο Euro Working Group σήμερα, κατά την εισήγηση του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, δεν υπήρξε καμία ένσταση από καμία χώρα για τη μη εφαρμογή του μέτρου για απομείωση της προσωπικής διαφοράς. Αντίθετα, εγκρίθηκαν τα μέτρα, ύψους 920 εκατ. ευρώ που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ» σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή «επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έπεισε ότι δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά αναγκαίο να γίνει, καθώς πετυχαίνει τους στόχους της».

«Είναι μία θετική εξέλιξη και σημαίνει ότι τέλειωσε οριστικά ο κύκλος των μνημονίων. Είναι σημαντικό να προχωρά κανείς στην ακύρωση μέτρων που μας επιβλήθηκαν από τους δανειστές, πείθοντας τους εταίρους», ανέφερε η Έ.Αχτσιόγλου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη συζήτηση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών.


Νωρίτερα σύμφωνα με ανάρτηση του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ευρέως θετικοί» ήταν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό EuroWorking Group για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με όσα δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.


Τυπικά, σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η ίδια πηγή η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου.

«Το Euro Working Group αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», αναφέρουν από την πλευρά τους κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση της ελληνικής πλευράς για τον νέο προϋπολογισμό αφορούσε τόσο στην ακύρωση του νομοθετημένου μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, όσο και στην εφαρμογή ενός πακέτου θετικών μέτρων, το οποίο, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: