ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Νέο πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Αιγιάλεια

Ο δήμος Αιγιαλείας είχε προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων από Διακοπτό μέχρι και Ερινεό, έγινε η ανάθεση του έργου, όμως διαπιστώθηκε ότι η εργολαβία για μεταφορά τους σε άλλους ΧΥΤΑ, ήταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, με τον ανάδοχο να μην προσκομίζει τα σχετικά έγγραφα που του ζητήθηκαν.
 
«Δεν πηγαίνει άλλο. Δεν υφίσταται ΧΥΤΑ Αιγείρας εκεί, διότι έχει υπεκορεστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» το μέλος της παράταξης «Δράση Αιγιαλέων» Άκης Μουρίκης .Εδώ και ημέρες οι κάτοικοι της Αιγείρας είχαν δηλώσει ότι θα έκλειναν τον ΧΥΤΑ, με σκοπό να σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, διότι ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ έχει πλέον υπερκορεσθεί. «Ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας είναι ο τελευταίος αποδέκτης… Οι καταστάσεις είναι τραγικές, κρανίου τόπος, παραπέμπει σε τριτοκοσμικά σενάρια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο κ. Μουρίκης την κατάσταση, που επικρατεί στον ΧΥΤΑ, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους, μετά από 11 χρόνια λειτουργίας είναι «μια βραδυφλεγής περιβαλλοντική βόμβα και επικίνδυνος για την υγεία των κατοίκων».
 
Ο ΧΥΤΑ Αιγείρας δημιουργήθηκε το 2007 με διάρκεια ζωής 11 χρόνια και σχεδιασμό να δέχεται απορρίμματα από τους πρώην Δήμους Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, δέχεται και τα απορρίμματα του πρώην Δήμου Αιγίου. Ο μεγάλος όγκος των απορριμμάτων έχει προκαλέσει τον υπερκορεσμό του. Μέχρι στιγμής έχουν προκληθεί τρεις πυρκαγιές και δηλητηριώδη υγρά έχουν φτάσει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο, ενώ είναι ορατός και ο κίνδυνος, κατάρρευσής του. Για αυτό τον λόγο οι κάτοικοι ζητούν το οριστικό του κλείσιμο και την αποκατάστασή του.
 
 «Τα σκουπίδια είναι πλούτος και αυτοί οι τύποι, οι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία, έτσι τους αποκαλώ εγώ, σε αυτό τον χώρο των χρημάτων έχουν διαβρώσει τους πάντες και τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια… Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας δυστυχώς υπέκυψε, άβουλος, μοιραίως, σύρθηκε και διέψευσε τις όποιες ελπίδες είχε η κοινωνία της Αιγιάλειας για να λύσει αυτό το πρόβλημα, προς όφελος βέβαια πάντα των εργολάβων» σημείωσε ο κ. Μουρίκης.
 
Η αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα στον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν αναζητά λύσεις, «θα το είχε κάνει από την πρώτη ημέρα, που ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσει το πρόβλημα, από την πρώτη ημέρα, που ανέλαβε, θα είχε ξεκινήσει το σχέδιο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά δεν έκανε τίποτε». Μάλιστα το μέλος της παράταξης «Δράση Αιγιαλέων» αναφέρθηκε και στην εποχή, που ο νυν δήμαρχος, ήταν αντιδήμαρχος με την προηγούμενη δημοτική αρχή, «πήγαινε στην Γερμανία και έψαχνε εργοστάσια. Η λογική του είναι να τα δώσουμε σε κάποιους να φύγουν από εμάς, είναι η λογική Πατούλη. Να τα πάρουν οι εργολάβοι και δεν τρέχει τίποτε από εκεί και μετά. Δεν με ενδιαφέρει, που θα τα πάνε και τι θα τα κάνουν. Έχουμε 3 χρόνια, που τα γυροφέρνουμε τα απορρίμματα».
 
Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που έχει προκύψει ο κ. Παναγόπουλος, όπως αναφέρει ο κ. Μουρίκης, «έφερε μια σύμβαση περίπου 1,3  εκατ.  ευρώ με ιδιώτη χωρίς να λέει, που τα πάει τα σκουπίδια. Πείτε μου εάν αυτό ονομάζεται δημοτική αρχή Αιγιάλειας. Μοιραία λοιπόν το ξαναπήρε πίσω και την ακύρωσε, και πού θα τα πάει; Το μόνο, που ψάχνουν είναι να πάνε να φορτώσουν τα σκουπίδια αλλού» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: