ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο σχολείο του Ικονίου Περάματος.
Κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και των δημάρχων Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού και Περάματος


Τα επεισόδια που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή εντός του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ικονίου Περάματος καταδίκασαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης, σε κοινή τους δήλωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα χθεσινά επεισόδια «αποτελούν χωρίς αμφιβολία μια ακόμα έκφραση του αποκρουστικού προσώπου του φασισμού και της ξενοφοβίας».

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η δράση του φασισμού στις λαϊκές γειτονιές της περιοχής του Πειραιά δεν είναι πρωτόγνωρη. Γι' αυτό, η οργανωμένη πολιτεία, οι τοπικές κοινωνίες και ο κάθε πολίτης οφείλουν να αντισταθούν στο φόβο και στο τραμπουκισμό. Σε αυτή τη προσπάθεια σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν το Υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδιοίκηση, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η μαθητική κοινότητα και όλοι οι φορείς.

Η περιοχή του Πειραιά, που εδώ και δεκαετίες υποδέχεται, φιλόξενα, πρόσφυγες και μετανάστες δεν μπορεί να μετατραπεί σε γκέτο και ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής». Όπως τονίζεται στην κοινή δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και των δημάρχων των δήμων της Π.Ε Πειραιά, η σημασία της ένταξης των μικρών παιδιών σ΄ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης είναι προφανής, ώστε να αποτραπεί η περιθωριοποίησή τους, που μόνο δεινά -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν-, μπορεί να επιφέρει.

Μάλιστα καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι «η υπόδικη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να απομονωθεί και να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατόν, για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει, συστηματικά, τη κοινωνία και ειδικά τη νεολαία με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Στον Εισαγγελέα η εισβολή χρυσαβγιτών στο σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: